Forbes: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα μπάσκετ εκτός ΝΒΑ»

Ο Ολυμπιακός δίνει αύριο τον πιο κρίσιμο αγώνα του -μέχρι τον επόμενο- για τα πλέι οφ της Euroleague, αντιμετωπίζοντας στην Τουρκία την Φενερμπαχτσέ, όμως οι διακρίσεις για την έως τώρα πορεία του συνεχίζονται. Αυτήν την φορά το διεθνούς φήμης περιοδικό Forbes αναφέρεται με  άκρως κολακευτικά λόγια στους «ερυθρόλευκους», καθώς τους χαρακτηρίζει ως την «καλύτερη ομάδα εκτός ΝΒΑ».

Ειδική αναφορά στο άρθρο γίνεται και στον Σάσα Βεζένκοβ, του οποίου τα δικαιώματα για το ΝΒΑ ανήκουν πλέον στους Σακραμέντο Κινγκς.

«Ο Βεζένκοβ είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη αυτής της σεζόν, καθώς κανένας άλλος στην διοργάνωση δεν απαιτεί τόσο μεγάλο αμυντικό σχεδιασμό παιχνιδιού των αντίπαλων ομάδων. Η στρατηγική του Ολυμπιακού γύρω από τον Βεζένκοβ με το υπόλοιπο ρόστερ του, τον οδήγησε να ανεβαίνει στην κορυφή κάθε διοργάνωσης που έχει συμμετάσχει» επισημάνει το Forbes.

«Με μέσο όρο 17,7 πόντους, 7,0 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ ανά αγώνα, ο Βεζένκοφ είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ είναι επίσης δεύτερος στα ριμπάουντ. Η ομάδα έχει ρεκόρ 24-10 στην κανονική περίοδο της EuroLeague και ηγείται του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ με αήττητο ρεκόρ 22-0».

Ενώ ο Βεζένκοφ είναι ο κύριος συντελεστής, η επιτυχία της ομάδας αποδίδεται στο άρθρο και στην ποικίλη επιθετική στρατηγική της, η οποία δίνει έμφαση στο εξαιρετικό σουτ και στον άριστο χειρισμό της μπάλας. Επιπροσθέτως, ο Ολυμπιακός ηγείται της διοργάνωσης στην αμυντική αξιολόγηση, ενώ σημειώνεται και η συνεισφορά του Τόμας Γουόκαπ σε αυτό τον τομέα, όπως και των Φαλ, Μπλακ, Μπολομπόι, Μακίσικ και Παπανικολάου.

«Στον πρώτο γύρο των Playoffs ο Ολυμπιακός είναι ισόπαλος 1-1 με την ισχυρή τουρκική ομάδα της Φενέρμπαχτσε. Παρά τα όποια αποθεωτικά σχόλια, όπως κάθε ομάδα που συμμετέχει σε μια τέτοια διοργάνωση με αυτό το format, δεν απέχει πολύ από τον αποκλεισμό. Παρόλα αυτά αναπτύσσοντας έναν από τους καλύτερους παίκτες που είναι εκτός NBA και στηρίζοντάς το με ανάλογο ταλέντο, δημιουργώντας μια ικανότατη ομάδα και στις δύο πλευρές του παρκέ με παίκτες αφοσιωμένους ο ένας προς τον άλλον, ο Ολυμπιακός έχει θέσει τον εαυτό του σε θέση ισχύος. Το έξυπνο μπάσκετ που συνδυάζεται με την αμυντική ικανότητα θα είναι πάντα μέρος μιας συνταγής που κερδίζει» καταλήγει το άρθρο.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ