Γιατί χάνουμε τον ύπνο μας

Γιατί χάνουμε τον ύπνο μας

Η έλλειψη ύπνου έχει συσχετιστεί με την επιβάρυνση της αρτηριακής πίεσης και την αύξηση των επιπέδων της χοληστερίνης. Ένας καλός βραδινός ύπνος είναι απαραίτητος για να είμαστε ξεκούραστοι, γεμάτοι ενέργεια και πάνω απ’ όλα αναζωογονημένοι. Σας παρουσιάζουμε ορισμένα συμπτώματα τα οποία αποτελούν ενδείξεις ότι μπορεί να κρύβεται κάποιο πρόβλημα :

1. Καούρα

Η καούρα είναι μια δυσάρεστη κατάσταση και όταν επιμένει θα πρέπει  να διερευνηθεί. Θα μπορούσε  να είναι κάποια  φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου (γαστρίτιδα) ή του σωλήνα τροφίμων (οισοφαγίτιδα), ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας αν η καούρα συνεχίζει, δυσκολεύεστε να καταπιείτε, χάνετε βάρος ή έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του οισοφάγου.

2. Τρίξιμο των δοντιών

Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα του βρυγμού είναι το τρίξιμο των δοντιών που συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπ��ου, κάτι που ο ασθενής συνήθως δεν αντιλαμβάνεται. Το τρίξιμο των δοντιών  κατά τη διάρκεια της νύχτας  συνδέεται με το άγχος και το στρες. Πολλοί άνθρωποι κάνουν τόσο πολύ θόρυβο που ο σύντροφός τους δεν μπορεί να κοιμηθεί. Οι πάσχοντες υποφέρουν από :

-πόνο στην άρθρωση της κάτω γνάθου

-αδυναμία διάνοιξης του στόματος (συνήθως το πρωί)

-συνολικότερη ενόχληση στους μύες του προσώπου

Ο βρυγμός μπορεί επίσης να επηρεαστεί από τον τρόπο ζωής ,το αλκοόλ, το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης.

Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας έχετε άπνοια, στρες και άγχος. Διαφορετικά επισκεφθείτε τον οδοντίατρός σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ