Φρέντι Μπελέρης: Οι άγνωστες λεπτομέρειες από το κατηγορητήριο εναντίον του και η δίωξή του – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Άγνωστες λεπτομέρειες από τις κατηγορίες που προσάπτουν στον δήμαρχο της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη ο οποίος συνελήφθη δυο ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία, αποκαλύπτει σήμερα το enikos.gr.

Φρέντι Μπελέρης: Την άμεση αποφυλάκισή του ζητεί η Ένωση Χειμαρριωτών – Ψήφισμα κατά του Έντι Ράμα

Του Μίλτου Σακελλάρη

Οι αλβανικές Αρχές στο κατηγορητήριο της υπόθεσης έχουν συμπεριλάβει την κατάθεση ενός άνδρα ο οποίος συνεργάστηκε μαζί τους, χωρίς όμως να είναι δημότης της πόλης και να ψηφίζει εκεί. Στο κατηγορητήριο των αλβανικών Αρχών, δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο οποιαδήποτε συναλλαγή και η υπόθεση στηρίζεται στην κατάθεση ενός άνδρα, ο οποίος δεν ψηφίζει στην Χειμάρρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι… σεσημασμένος για άλλες πράξεις, γεγονός που εγείρει ερωτήματα.

Φρέντι Μπελέρης: Έφεση θα καταθέσουν οι δικηγόροι του – «Πολιτική δίωξη» καταγγέλλουν οι ομογενείς

Ο ίδιος στην κατάθεση του φέρεται να περιγράφει πως… έμαθε από διάφορους ανθρώπους που γνώριζαν τον Μπελέρη πως προσέφερε χρήματα για την εξαγορά ψήφων. Όπως τόνισε στην κατάθεσή του ήξερε τον δήμαρχο της Χειμάρρας δέκα χρόνια καθώς αγόραζε από εκείνον… ψάρια.

Στην κατάθεση του περιέγραψε πως συνάντησε τον Έλληνα ομογενή, ο οποίος υποτίθεται πως του ζήτησε να μαζέψει ψήφους, δίνοντας 50 ευρώ το άτομο και παρέχοντας τη δυνατότητα να φτιάξει τα χαρτιά του στην Ελλάδα. Στη συνέχεια περιέγραψε πως πήγε στις Αρχές, κατήγγειλε το συμβάν  και δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί τους.

Παραμένει στην φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης

Στη δίωξή  του οι Αρχές έχουν συμπεριλάβει και υποκλαπείσες συνομιλίες στις οποίες δεν γίνεται κανένας λόγος για ανταλλαγή χρημάτων, ενώ τονίζεται πως το αλβανικό κράτος «υποπτεύεται» πως έγινε εξαγορά ψήφων πριν από τις εκλογές.

Σχετικά με τον συνεργάτη του Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, οι αλβανικές Αρχές επεσήμαναν πως κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό 8 καρτών συναλλάγματος των 5.000 λεκ στο συνολικό ποσό 40.000 ALL και ένα φύλλο Α4 με τη λίστα των 13 ατόμων, τα οποία εντοπίστηκαν πάνω του. Βέβαια σε αυτό το σημείο δεν αναφέρεται και πάλι καμία συσχέτιση των χρημάτων με συναλλαγή! Οι συγγενείς του δεύτερου Έλληνα κρατούμενου, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, έκαναν λόγο στο enikos.gr για «πολιτική δίωξη» και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωσή του.

«Πρόκειται για μια δικογραφία που όχι απλά δεν δικαιολογεί προσωρινή κράτηση, αλλά σε ένα κράτος δικαίου δεν δικαιολογεί ούτε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ένας Εισαγγελέας θα αρχειοθετούσε αυτή την καταγγελία χωρίς καν να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση.  Είναι πασιφανές, ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο – ένδειξη που να μπορεί να στοιχειοθετήσει το ποινικό αδίκημα που αποδίδει ψευδώς η αλβανική Εισαγγελία στον Μπελέρη», δήλωσε στο enikos.gr ο Έλληνας δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη, Θοδωρής Καραγιάννης και συνέχισε:

«Απολύτως ενδεικτικά του ψεύδους της καταγγελίας είναι ότι ο φερόμενος ως δήθεν μάρτυρας και αποδέκτης των χρημάτων προς εξαγορά ψήφων, είναι ένας σεσημασμένος Αλβανός πολίτης που δεν έχει καν δικαίωμα ψήφου στην περιοχή που εκλέχθηκε Δήμαρχος ο Μπελέρης.

Επιπλέον, ενδεικτικά της προσχηματικότητας αυτής είναι ότι παρά το ότι επετράπησαν από τις διωκτικές αρχές της Αλβανίας, και πραγματοποιήθηκαν οι πιο «αυστηρές» ανακριτικές πράξεις όπως π.χ. φυσική παρακολούθηση, άρση απορρήτου επικοινωνιών, τελικά στη δικογραφία δεν υπάρχει κανένα εύρημα που μπορεί να στηρίξει το αδίκημα της εξαγοράς ψήφου.

Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρα μια πολιτική δίωξη που έχει ως σκοπό να ανατρέψει τη βούληση του λαού και την εκλογή του Μπελέρη».

Δικηγόρος Μπελέρη
Ο δικηγόρος, Θοδωρής Καραγιάννης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ