Φρέντι Μπελέρης: Την άμεση αποφυλάκισή του ζητεί η Ένωση Χειμαρριωτών – Ψήφισμα κατά του Έντι Ράμα

Την άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση, ζητούν με ψήφισμα τους τα μέλη της Ένωσης Χειμαρριωτών.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Το ψήφισμα θυροκολλήθηκε χθες στην είσοδο της αλβανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε.

Στο ψήφισμα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους η κράτηση του δημάρχου Χειμάρρας και του συνεργάτη του είναι παράνομη και πρέπει να ανασταλεί άμεσα.

Σύμφωνα με τους Χειμαρριώτες το ψήφισμα συνιστά μια ξεκάθαρη τοποθέτηση ενώ  αποτελεί ταυτόχρονα απάντηση σε όσους προσπαθούν να δώσουν άλλες διαστάσεις  στην υπόθεση επενδύοντας στα εθνικιστικά αντανακλαστικά των Αλβανών πολιτών προκειμένου να «σπιλώσουν την μεγάλη νίκη του Μπελέρη στη Χειμάρρα».

«Άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων του Ράμα. Οι εκλογές κρίνονται στις κάλπες και όχι στις φυλακές. Η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Το ψήφισμα αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Εμείς οι Χειμαραίοι, πολίτες της Αλβανίας και της Ελλάδας υπενθυμίζουμε ότι:

Από συστάσεως του αλβανικού κράτους, η Χειμάρρα πρωτοστατεί στον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Πολλές φορές πληρώσαμε βαρύ τίμημα για την προσήλωσή μας στην δημοκρατία, την ελευθερία και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Το 1945 ήμασταν η μοναδική περιοχή στο πρώην ανατολικό μπλοκ που ενεργά αντιστάθηκε στον σταλινισμό και το πληρώσαμε αυτό με στέρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φυλακίσεις και εκτελέσεις.

Από το 1991, προστατεύουμε με τα ίδια μας τα σώματα τις δημοκρατικές διαδικασίες απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις βιαιοπραγίες από κρατικούς λειτουργούς και παρακρατικές οργανώσεις.

Συνεισφέρουμε στην αλβανική κοινωνία σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Ως πολίτες της Αλβανίας, δικαιούμαστε να ψηφίζουμε και να εκλεγόμαστε ελεύθερα και δημοκρατικά.

Δικαιούμαστε νόμιμη μεταχείριση από το κράτος και τους θεσμούς της δικαιοσύνης.

Δεν δικαιούται κανείς αξιωματούχος ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, να κάνει διακρίσεις εις βάρος μας, να επιτίθεται σε εμάς τους πολίτες, τους υποψηφίους και τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας.

Δεν δικαιούται κανείς αξιωματούχος ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας να προσπαθεί να μας εκφοβίσει και να χειραγωγήσει την ψήφο μας με εκβιασμούς.

Έχοντας κατά νου ότι:

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας επί δύο εβδομάδες έβριζε χυδαία τον Φρέντι Μπελέρη και τους πολίτες που τον στηρίζουν.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, επί δύο εβδομάδες απειλούσε ευθέως τους πολίτες της Χειμάρρας προκειμένου να μην ψηφίσουν τον Φρέντι Μπελέρη.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, δημόσια συκοφάντησε τον Φρέντι Μπελέρη και δύο απλούς πολίτες της Χιμάρας.

Δύο μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο Φρέντι  Μπελέρης και ο Παντελής Κοκαβέσης συνελήφθησαν παράνομα, σύμφωνα με όλους τους έγκριτους νομικούς της Αλβανίας.

Ενώ η αστυνομία αναφέρει ότι Μπελέρης και Κοκαβέσης συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, το βίντεο που έχει δημοσιευθεί τους διαψεύδει χωρίς αμφιβολία.

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, είναι άτομο με ποινικό μητρώο, τον οποίο η οικογένειά του έχει ήδη διαψεύσει δημόσια και κατηγορηματικά.

Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να ενοχοποιεί τον Φρέντι  Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Σε καμία από τις περιπτώσεις που έως τώρα κάποιος κατηγορήθηκε για το ίδιο αδίκημα που κατηγορούνται ο Μπελέρης και ο Κοκαβέσης δεν υπήρξε προφυλάκιση μέχρι την δίκη

Δηλώνουμε ότι:

  • Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο για την δικαίωση του Φρέντι Μπελέρη, του Παντελή Κοκαβέση και των πολιτών της Χιμάρας που επιθυμούν να ασκούν ελεύθερα και δημοκρατικά τα εκλογικά τους δικαιώματα.
  • Επειδή η δίωξη είναι πολιτική και όχι νομική, θα κοινοποιήσουμε το ζήτημα σε όλα τα φόρα από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες μέχρι την Ουάσιγκτον και θα συνεχίσουμε να ζητάμε την συνδρομή του διεθνούς παράγοντα.
  • Θα αγωνιστούμε για την διαφύλαξη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Αλβανία

Και επειδή

  • Ο Φρέντι Μπελέρης είναι εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας
  • Ο Φρέντι Μπελέρης και ο Παντελής Κοκαβέσης, έχουν γνωστή διαμονή με τις οικογένειές τους στην Χειμάρρα όπου ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα

Απαιτούμε

  • Την άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση
  • Την απόρριψη της υπόθεσης από την αλβανική δικαιοσύνη
  • Την δίωξη όσων κατασκεύασαν την υπόθεση αυτή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ