Φρέντι Μπελέρης: Έφεση θα καταθέσουν οι δικηγόροι του – «Πολιτική δίωξη» καταγγέλλουν οι ομογενείς

Μετά την απόφαση των δικαστικών Αρχών της Αλβανίας για συνέχιση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκκαβέση, οι συνήγοροι υπεράσπισης των Ελλήνων ομογενών ετοιμάζονται σύμφωνα με πληροφορίες να καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.
Του Μίλτου Σακελλάρη
Σύμφωνα  με πληροφορίες είναι αρκετά πιθανό έφεση να κατατεθεί ακόμη και εντός της ημέρας. Οι Έλληνες ομογενείς καταγγέλλουν στο enikos.gr πως η απόφαση είναι προκλητική και δείχνει πως ο Αλβανός επικεφαλής της χώρας, Έντι Ράμα, είναι διατεθειμένος να τραβήξει το σχοινί.
Οι ίδιες πηγές καταγγέλλουν πως η αλβανική κυβέρνηση στοχεύει στο να “αρπάξει” τις περιουσίες των Ελλήνων στην Χειμάρρα, παρά την εκλογή του Φρέντι Μπελέρη στον Δήμο. O Έλληνας βουλευτής στο αλβανικό κοινοβούλιο, Βαγγέλης Ντούλες αποκάλεσε τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη «πολιτική δίωξη και ομηρεία». Ειδικότερα, καλεσμένος στην αλβανική εκπομπή «Now», είπε ότι δεν υπάρχουν συμβιβαστικά στοιχεία για τον Φρέντι Μπελέρη σε καμία από τις υποκλοπές.

«Δεν έχουμε σύλληψη αλλά ομηρεία. Οι κ. Μπελέρης και Κοκαβέσης είναι πολιτικοί κατάδικοι. Η πολιτική εντολή ήταν: «Συλλάβετε τον Μπελέρη, αλλά βρείτε τη μέθοδο εσείς», είπε ο Ντούλες, προσθέτοντας ότι γνωρίζει κάποια σημαντικά στοιχεία γι’ αυτό το θέμα.

Στα άκρα τραβάει το σχοινί η Αλβανία – Η προφυλάκιση Μπελέρη και η συνάντηση Δένδια-Τσάτσκα

«Ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία ακρόασης με τον συνεργάτη της Αστυνομίας, υπήρχε μια συζήτηση σε πολύ υψηλά κλιμάκια της κρατικής αστυνομίας μήπως μπορούσαν να αντικρούσουν τη σύλληψη με την κατηγορία της αντισυνταγματικότητας. Αυτό το σενάριο απορρίφθηκε. Όσον αφορά στα στοιχεία, δεν υπάρχει κανένα συμβιβαστικό στοιχείο για να ορίσει τη σύλληψη ως επ’ αυτοφώρω. Για τον κ. Μπελέρη δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο ούτε στις τηλεφωνικές και τις υπόλοιπες υποκλοπές, γιατί αν το είχαμε θα βρισκόταν στην υπηρεσία αυτής της υπόθεσης πλήρες κλιμάκιο 15 αστυνομικών. Ο κ. Μπελέρης συνελήφθη όταν ήταν με τον δικηγόρο του και τον ξάδελφό του», είπε ο Βαγγέλης Ντούλες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ