Φώτης Μάγγος: Ο Δήμαρχος Λειψών έγινε βοηθός διαιτητή – Τι είπε στον Realfm 97,8 για τη… νέα ιδιότητα

«Έφερα και γούρι στην ομάδα, γιατί πήρε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα» δήλωσε, χαριτολογώντας, ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, που εκτέλεσε χρέη βοηθού διαιτητή στο παιχνίδι της ομάδας του νησιού με το Νικαγόρα Κω (1-1), για την Β’ Τοπική Κατηγορία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 αποκάλυψε ότι και τα προηγούμενα χρόνια σφύριξε σε αρκετά παιχνίδια της ομάδας στο νησί, αφού τα έξοδα είναι υπέρογκα.

«Το εξοδολόγιο για την τριάδα των διαιτητών σε έναν αγώνα στους Λειψούς φτάνει τα 350 με 400 ευρώ. Με 10 εντός έδρας παιχνίδια φτάνουμε τα 4000 ευρώ» είπε στην εκπομπή Real sports με τους Αριστείδη Νικολάκη και Δημήτρη Σταυρακάκη, προσθέτοντας: «Δεν ήταν δύσκολο για εμένα να το κάνω, να πάρω το σημαιάκι και να είμαι ο βοηθός, γιατί παλαιότερα ήμουνα ενεργεία διαιτητής, τόσο στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, όσο και στην Δ’ Εθνική Κατηγορία που έχω παίξει βοηθός διαιτητή.

Ο ορισμένος βοηθός, την περασμένη Πέμπτη δεν ήρθε και έτσι με παρακάλεσαν και από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου να βοηθήσω και το έκανα με μεγάλη χαρα. Και για να με αποδέχονται οι φιλοξενούμενες ομάδες, σημαίνει ότι είμαι δίκαιος!».

Ο Φώτης Μάγγος, που υπήρξε και ποδοσφαιριστής στο παρελθόν, στάθηκε στα πολλά προβλήματα που έχουν οι ομάδες από τα μικρά νησιά του Αιγαίου και ειδικά της Δωδεκανήσου που μετέχουν σε Πρωταθλήματα.

«Τα έξοδα μετακίνησης είναι τεράστια. Ο ΑΟ Λειψών θα πάει τρεις φορές στην Κω, τρεις φορές στην Κάλυμνο και μια στην Λέρο. Κρατάμε την ομάδα με νύχια και με δόντια. Υπάρχουν μεγαλύτερα νησιά που δεν συμμετέχουν, διότι δεν βγαίνουν τα έξοδα. Δεν έχουμε καμία ενίσχυση από το Υπουργείο Αθλητισμού, ειδικά για τις ομάδες από τα μικρά νησιά, κάτι θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί», τόνισε ο Δήμαρχος Λειψών, ενώ με καμάρι, μιλάει για το γήπεδο ποδοσφαίρου που υπάρχει στο νησί.

«Εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουμε ένα ωραίο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, που έγινε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Είναι από τα καλύτερα στα Δωδεκάνησα» υπογράμμισε.

Ακούστε εδώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ