Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκένωση σε Πανόραμα και Άγιο Χαράλαμπο – Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

Προληπτική εκκένωση στο Πανόραμα και τον Άγιο Χαράλαμπο καθώς μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι. Αναφορικά με την πυρκαγιά στην περιοχή του Λουτρακίου ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής τόνισε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν εκεί πολλές ενεργές εστίες αλλά και πολλές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Νέο μήνυμα από το 112

Επίσης, είπε ότι ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ενημερώνει διαρκώς τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Για το μέτωπο στην Περαχώρα Λουτρακίου διατέθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις τρία αεροσκάφη CL-215, δύο αεροσκάφη CL-415, δύο προωθητές γαιών, μία ομάδα «Δευκαλίων» με 11 άτομα και μία ομάδα «Ξενοκράτης» με 8 άτομα.

Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια – Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς σε Κουβαρά, Κερατέα και Λουτράκι

Ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας του Λουτρακίου αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται, κυρίως στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, προκειμένου να μην πάρουν έκταση και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν και τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ όσον αφορά τις ζημιές που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά, η επίσημη καταγραφή αναμένεται να ξεκινήσει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, όπως επίσης αποθήκες και αγροικίες.

Τα Σινούκ στη μάχη της κατάσβεσης – Εντυπωσιακό βίντεο μέσα από το πιλοτήριο

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με ισχυρές δυνάμεις από επίγεια και εναέρια μέσα στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, χωρίς να σταματούν να συνδράμουν το έργο της πυροσβεστικής, ούτε τη νύχτα.

Πριν από λίγο, με έγκριση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ 2 ελικόπτερα Chinook απογειώθηκαν για να συνδράμουν και στη φωτιά στα Δερβενοχώρια.

Το βίντεο που ακολουθεί περιλαμβάνει  πλάνα από το ελικόπτερο CH-47D (Σινούκ) που επιχειρεί στην φωτιά στο Λουτράκι, καθώς και από την ολονύχτια δημιουργία αντιπυρικών ζωνών από τα μηχανήματα του Μηχανικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην ίδια περιοχή.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ