Φωτιά στην Ρόδο: Εκκενώνονται Λαχανιά, Πλημμύρι και Γεννάδι – Ανεξέλεγκτο το μέτωπο

Σε σειρά εκκενώσεων προχωρούν οι αρχές στην Ρόδο, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη για 8η ημέρα και απειλεί χωριά. Πριν από λίγο το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής αποφάσισε για προληπτικούς λόγους την εκκένωση στα χωριά Γεννάδι και Λαχανιά και της τουριστικής περιοχής Πλημμύρι.

Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυση για εμπρησμό από πρόθεση θα υποβάλει ο δήμαρχος του νησιού

Αφορμή για το προληπτικό αυτό μέτρο ασφαλείας αποτελεί το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Γεννάδι κατακαίοντας δασική περιοχή και το οποίο δεν μπόρεσε μέχρι αυτή την ώρα να ελεγχθεί επαρκώς, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από αέρος και εδάφους.

Φωτιά στη Ρόδο: Πύρινη κόλαση χωρίς τέλος – Εκκενώνεται το χωριό Βάτι

Νωρίτερα με μήνυμα του 112 ζητήθηκε από τους κατοίκους να εκκενώσουν το Βάτι προς Λίνδο, καθώς η φωτιά πέρασε τον δρόμο προς Γεννάδι – Μεσσαναγρό και έχει φτάσει κοντά στο χωριό.

Φωτιά Ρόδος Βάτι

Φωτιά στη Ρόδο: Η στιγμή που τηλεοπτικό συνεργείο απειλείται από την πύρινη λαίλαπα – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά Ρόδος Βάτι

Δεκάδες είναι οι αναζωπυρώσεις σήμερα γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.gr οι νέες αναζωπυρώσεις και τα μέτωπα που αναζωπυρώνουν εστιάζονται στις περιοχές Προφήτης Ηλίας, Πλατάνια, Μάσσαρι, Μαλώνα, Βάτι, κοντά στο Θάρρι ενώ το μεγαλύτερο και πιο ανησυχητικό μέτωπο εντοπίζεται στο Βάτι με κατεύθυνση προς Γεννάδι.

Ολόκληρη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, εκατοντάδες εθελοντές, ιδιώτες με μηχανήματα που βρίσκονται αυτή στιγμή στο μέτωπο των πυρκαγιών παλεύουν με τα μέτωπα της φωτιάς που απειλούν χωριά.

Αρτοποιός: Ρόδος και Κέρκυρα τα σοβαρότερα μέτωπα πυρκαγιών

Σε Ρόδο και Κέρκυρα εξελίσσονται τα σοβαρότερα μέτωπα πυρκαγιών, ενώ στα υπόλοιπα μέτωπα αντιμετωπίζονται μέχρι στιγμής πολλές αναζωπυρώσεις, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως επισήμανε, στη Ρόδο η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε από τις πρωινές ώρες στην περιοχή Βάτι έλαβε διαστάσεις και για αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λίνδο και προσέθεσε ότι «επιχειρούν αδιάκοπα 266 πυροσβέστες 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 55 υδροφόρα οχήματα, πλήθος εθελοντών, καθώς και όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας, ενώ έχουν διατεθεί και δυνάμεις από το πρώτο φως της ημέρας, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ