Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνεται και το χωριό Άγιοι – Μήνυμα από το 112

Μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Άγιοι Καρύστου προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άγιοι, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός, καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και αποτελούν τον πονοκέφαλο των πυροσβεστών που επιχειρούν για δεύτερη ημέρα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Ευβοιας κ. Γίγα «πολλές από αυτές είναι απειλητικές αφού οι φλόγες κατευθύνονται σε οικισμούς».

Στην περιοχή τώρα πνέουν άνεμοι 6-7 μποφόρ, οι οποίοι προκάλεσαν αναζωπυρώσεις της φωτιάς, που κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με τον κ. Γίγα «την τελευταία ώρα υπάρχει μια αναζωπύρωση προς το Καστρί, βορειοανατολικά του Πλατανιστού και μία άλλη είναι κοντά στο χωριό Λειβάδι. Και τα δύο αυτά μέτωπα πριν ήταν σε ύφεση».

Στην περιοχή επιχειρούν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη ενώ πολλοί οικισμοί είχαν εκκενωθεί από το βράδυ της Κυριακής και τα ξημερώματα σήμερα, και συγκεκριμένα οι Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

Νύχτα κόλαση πέρασαν στην Κάρυστο με τη φωτιά να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Συνεχίστηκε η μάχη της κατάσβεσης ενώ έως τις 6:15 επιχειρούσαν μόνο επίγειες δυνάμεις καθώς δεν είχαν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.

Λίγο μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας  εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Πλατύς Γιαλός προς Κάρυστο ενώ στις 3 τα ξημερώματα έλαβαν το ίδιο μήνυμα όσοι βρίσκονταν σε Λιβάδι και Καστρί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ