Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Προθεσμία έλαβαν οι συλληφθέντες – Αναζητείται και πέμπτο άτομο

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν πήραν οι 4 συλληφθέντες για την κατάρρευση της γέφυρας των Μποζαΐτικων στην Πάτρα. Οι 4 αντιμετωπίζουν την κακουργηματική κατηγορία περί παράβασης κανόνων οικοδομικής για ενέργειες παρά τους κοινώς αναγνωρισμένους τεχνικούς κανόνες που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου.

Πάτρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους μετά την κατάρρευση της γέφυρας – Τι είπαν οι συλληφθέντες

Πρόκειται για τον τεχνικό ασφαλείας του έργου, τον εργοδηγό και τους χειριστές των δύο μηχανημάτων, που το μεσημέρι της Κυριακής έκαναν εργασίες στη γέφυρα λίγο πριν καταρρεύσει. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα 14 μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικοι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η Αστυνομία αναζητεί και πέμπτο άτομο με θέση ευθύνης στο εργοτάξιο, το οποίο – με την έως τώρα έρευνα – θεωρείται ότι έχει ευθύνη για τα όσα συνέβησαν.

Πάτρα: Και τέταρτη σύλληψη για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ωστόσο ο ίδιος προτίθεται να παραδοθεί συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού – Τι λέει η κατασκευαστική

Τόσο ο ένας από τους δύο χειριστές όσο και ο εργοδηγός νοσηλεύονται φρουρούμενοι στα νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ ο δεύτερος χειριστής και ο τεχνικός ασφαλείας κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Παράλληλα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν τις έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους στα χαλάσματα.

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ