Πάτρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους μετά την κατάρρευση της γέφυρας – Τι είπαν οι συλληφθέντες

Όλο το βράδυ συνεχίζονταν οι εργασίες των συνεργείων διάσωσης στη γέφυρα των Μποζαΐτικων στην Πάτρα, η οποία κατέρρευσε, οδηγώντας στον θάνατο έναν άνδρα , ενώ έχουν τραυματιστεί 14 άτομα, εκ των οποίων το ένα σε κρίσιμη κατάσταση.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά απαντήσεις για το δυστύχημα με την γέφυρα στην Πάτρα

Οι ομάδες των πυροσβεστών, της ΕΜΑΚ και διασώστες άρχισαν νωρίς το πρωί την αναζήτηση μέσα στους σωρούς τσιμέντου μήπως υπάρχει εγκλωβισμένο άτομο, καθώς τη νύχτα μηχανήματα διέλυαν τους τόνους μπετόν για να μπορέσουν στη συνέχεια τα σωστικά συνεργεία να παρέμβουν, με τη βοήθεια και εκπαιδευμένων σκύλων της ΕΜΑΚ.

Για το δυστύχημα η Αστυνομία της Πάτρας προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.

Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας – Η ανακοίνωση της κατασκευαστικής

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, tempo24.news, η γέφυρα που καταπλάκωσε και σκότωσε έναν 33χρονο ήταν κλειστή από τις 20 Ιουλίου. Οι ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Λέκκας για Πάτρα: Η γέφυρα που κατέρρευσε αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια

Παράλληλα στα δύο νοσοκομεία, του Ρίου και του «Αγ. Ανδρέα» όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες επιτηρούν τους χώρους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τυχόν άτομα που θα θελήσουν να εισέλθουν στα νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί: δύο χειριστές μηχανημάτων, ένας εργοδηγός κι ένας  μηχανικός ασφαλείας, ενώ αναζητείται ο εργοταξιάρχης και συντονιστής του έργου.

Δύο εκ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται στους 12 συνολικά τραυματίες. Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύεται ο ένας χειριστής και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ο εργοδηγός.

Τι κατέθεσαν τραυματίες, τι είπαν οι συλληφθέντες

Έως αργά το βράδυ της Κυριακής είχαν ληφθεί καταθέσεις από 10 τραυματίες Ρομά, μέσω των οποίων προκύπτει ότι βρίσκονταν στο σημείο «μαζεύοντας σίδερα», όπως είπαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, οι συλληφθέντες φέρεται να είπαν στους αστυνομικούς ότι «εκτελούσαν εργασίες και την ώρα που ετοιμάζονταν να φύγουν, κατέρρευσε η γέφυρα»! Σε βάρος και των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για «Παραβίαση Κανόνων Οικοδομικής».

Οι δύο εκ των τεσσάρων σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, όπου αναμένεται να τους ασκηθεί δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες-τραυματίες παραμένουν φρουρούμενοι στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται και θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ