Φωτιά στην Φυλή: Απεγκλωβίστηκαν περισσότερα από 90 άτομα – Έξι απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο από την Μονή Κλειστών

Πάνω από 90 απεγκλωβισμοί έχουν πραγματοποιηθεί από δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, της Φυλής αλλά και άλλων περιοχών που απειλούνται από την μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το μεσημέρι της Τρίτης (22/08). Αυτή την ώρα, η φορά της πυρκαγιάς είναι προς την Φυλή, την Χασιά και την Παναγιά Κανάλα με κατεύθυνση προς Πάρνηθα, χωρίς ωστόσο να απειλείται, αυτή τη στιγμή, ο Εθνικός Δρυμός.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου, παράλληλα, από την Μονή του Αγίου Κυπριανού και την Μονή Κλειστών, απομακρύνθηκαν συνολικά 22 μοναχοί με οχήματα της ΕΛΑΣ, ενώ 6 προσκυνητές, μεταξύ τους τρία παιδιά, που βρίσκονταν στην Μονή Κλειστών απεγκλωβίστηκαν με ελικόπτερο Super Puma.

«Τρεις ενήλικες και τρία μικρά παιδιά απομακρύνθηκαν με Super Puma» ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά ο πιλότος στον ασύρματο.

Αυτή την ώρα, οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ επιχειρούν κυρίως στα Άνω Λιόσια, όπου οι πολίτες απομακρύνονται με ασφάλεια με οχήματα της Αστυνομίας, ενώ εφόσον απαιτείται κάποιοι θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία, είτε με περιπολικό, είτε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, έξι μικροτραυματισμοί αστυνομικών σημειώθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς στη Φυλή καθώς επιχειρούσαν να απομακρύνουν πολίτες από τα σημεία.Πρόκειται για αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, οι οποίοι βρίσκονταν στα Άνω Λιόσια και προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον κόσμο από το πύρινο μέτωπο που προελαύνει στην περιοχή και δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για ζωές και περιουσίες.

Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών, ζημιές σε σπίτια και καταστήματα

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την Μονή Κλειστών πέρασε από την Χασιά, τον Θρασύβουλο και το Πανόραμα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα, έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Πανόραμα, Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα. Στους κατοίκους των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα εστάλη μήνυμα προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους νότια προς Λιόσια, ενώ οι κάτοικοι του οικισμού Πανόραμα κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή τους.

Νέο μήνυμα για εκκένωση μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Λόφος Κυρίλλου, οι οποίοι και καλούνται να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς την Μάνδρα, ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρχών.

«Εκτός ελέγχου η φωτιά» λέει στο enikos.gr o δήμαρχος Φυλής

Έναν πύρινο εφιάλτη ζουν αυτή την ώρα στη Φυλή, με τον δήμαρχο, Χρήστο Παππού, να κάνει έκκληση για επιπλέον εναέρια μέσα άμεσα, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «η φωτιά είναι εκτός ελέγχου, καίει σε πευκοδάσος, υπάρχουν ζημιές σε σπίτια».

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν φτάσει μέχρι και την Αττική οδό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, μαζί με εθελοντές και κατοίκους προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια αλλά και οτιδήποτε μπορεί να σωθεί.

Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ