Φωτιά στη Λακωνία: Σε ύφεση όλα τα πύρινα μέτωπα – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ύφεση είναι όλα τα μέτωπα της φωτιάς στη Λακωνία έπειτα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και στην Λακωνία: «Ελπίζουμε να μην δυναμώσει ο αέρας» – Τι λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος Ευρώτα

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ, υπάρχουν μόνο μικρές εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται από πεζοπόρα τμήματα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί 3,5-4 χιλιάδες στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Φωτιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μέγαρα, Λακωνία και Ρόδο – ΒΙΝΤΕΟ

Υπενθυμίζεται ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Λακωνία έδιναν από το μεσημέρι (20/07) σκληρή μάχη με τις αναζωπυρώσεις στις περιοχές Πυρί, Λευκόχωμα και Λυκόβουνο.

Τι είπε στο enikos.gr για τις αναζωπυρώσεις ο δήμαρχος Ευρώτα

Για την φωτιά στη Λακωνία που είχε οριοθετηθεί το πρωί και τις νέες αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν το μεσημέρι στην περιοχή μίλησε στο enikos.gr ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος.

Πύρινος εφιάλτης σε Δυτική Αττική, Κορινθία και Λακωνία: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι κάτοικοι για αναζωπυρώσεις

«Αυτή τη στιγμή πνέουν 3-4 μποφόρ στην περιοχή και η φωτιά συνεχίζει να καίει δασικές εκτάσεις κυρίως στο Πυρί, το Λευκόχωμα και το Λυκόβουνο προς Δαφνί», ανέφερε ο κ. Βέρδος.

Κι έπειτα συμπλήρωσε: «Το ενεργό μέτωπο προκαλεί ανησυχία και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Ελπίζουμε μην δυναμώσει ο αέρας στο σημείο, καθώς η συνδρομή των εναέριων δυνάμεων αυτή την στιγμή είναι κομβικής σημασίας για την κατάσβεση της φωτιάς. Ελπίζουμε σε μία ώρα να έχει οριοθετηθεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ