Φωτιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μέγαρα, Λακωνία και Ρόδο – ΒΙΝΤΕΟ

Μαίνεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες σε Μέγαρα, Λακωνία και Ρόδο. Πριν λίγο υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στο Μελετάκι Μεγάρων, κοντά στο σημείο όπου βρίσκονται οι κατασκηνώσεις.

Δεν υπάρχουν παιδιά στις εγκαταστάσεις καθώς είχαν είχαν εκκενωθεί. Μέχρι τις 13:00, η εικόνα στο μέτωπο των Μεγάρων ήταν καλή, όμως τώρα η φωτιά κατευθύνεται πάλι προς την περιοχή Κανδήλι.

Ο καπνός είναι πολύς και έντονος ενώ ενισχύθηκαν και οι άνεμοι κάνοντας δυσκολότερη την προσπάθεια κατάσβεσης.

Αναζωπύρωση και στην Λακωνία

Σοβαρή αναζωπύρωση παρουσίασε η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη στην Λακωνία, κοντά στο εκκλησάκι του Άη Γιαννάκη, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό. Πρόκειται για το ίδιο σημείο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά χθες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φλόγες καίνε δασική έκταση σε σημείο που είναι δύσκολα προσβάσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Άμεσα ξεκίνησε να επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Φωτιά Λακωνία Φωτιά Λακωνία

Νωρίτερα σήμερα, η φωτιά παρουσίαζε σημαντική βελτίωση καθώς δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν χθες στην περιοχή πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πλησίασε το χωριό Δαφνί, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, σε απόσταση μικρότερη των 2χλμ.

Χάρις στην αυτοθυσία των πυροσβεστών αλλά και των κατοίκων της περιοχής, που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν με υδροφόρες στα μέτωπα, η φωτιά περιορίστηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πύρινο μέτωπο έφτασε περίπου τα 5 χιλιόμετρα σε μήκος ενώ η πρώτη εκτίμηση είναι ότι στο πέρασμα της η φωτιά έχει κάψει έκταση αγροτοδασική περίπου 2 χιλιάδων στρεμμάτων με αρκετές ζημιές σε ελαιόδεντρα.

Αναζωπυρώσεις και στη Ρόδο

Αναζωπυρώσεις και στη Ρόδο όπου στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη σε διάφορα σημεία. Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σήμερα (20/7) σε σχέση με χθες αλλά δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Το πρωί ήρθαν ενισχύσεις από Πειραιά και Κω.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ