Πορτογαλία: Πανικός σε δημοφιλή παραλία από καρχαρία

Τουρίστες και ντόπιοι προσπάθησαν να βγουν από το νερό αφού ένας καρχαρίας εμφανίστηκε στα ρηχά μιας δημοφιλούς παραλίας στην Πορτογαλία. Υπήρξε μια απότομη αύξηση στις θεάσεις μπλε καρχαριών στις ισπανικές παραλίες φέτος.

Ένας καρχαρίας πυροδότησε πανικό στην παραλία Aguamarina στην Costa Blanca τον Ιούνιο και ακόμη δύο να εμφανίζονται κοντά στην παραλία Costa Brava του Portbou την Κυριακή (16/7).

Χθες, ήταν η σειρά των ντόπιων και των παραθεριστών στην παραλία Praia στο θέρετρο Espinho να βγουν τρέχοντας από την θάλασσα καθώς το ίδιο είδος καρχαρία πλησίαζε στα ρηχά.

Το Espinho, μια πόλη στα βόρεια της Πορτογαλίας, κοντά στο Πόρτο, που αποτελεί μέρος της συνοικίας Aveiro, είναι γνωστή για το ψάρεμα και τις παραλίες της. Η παραλία Praia de Espinho θεωρείται η καλύτερη παραλία της περιοχής.

Οι Βρετανοί που έχουν περάσει χρόνο εκεί του δίνουν φανταστικές κριτικές στο διαδίκτυο, με έναν να το περιγράφει ως «υπέροχο με ένα φανταστικό ηλιοβασίλεμα».

Πέντε καρχαρίες πλησίασαν την ακτογραμμή σε διάφορα μέρη της Ισπανίας μέσα σε μια περίοδο μόλις 10 ημερών τον Ιούνιο.

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου όταν οι λουόμενοι κινηματογραφήθηκαν να φεύγουν βιαστικά από το νερό στην παραλία Aguamarina στην Orihuela νότια του Αλικάντε. Την ίδια μέρα το ίδιο είδος καρχαρία είχε εντοπιστεί μέσα στο λιμάνι Ciutadella στη Μενόρκα. Ένα άλλο γυρίστηκε σε έναν μικρό όρμο στην Ίμπιζα που ονομάζεται Calo des Moltons στις 24 Ιουνίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ