Έξοδος του Πάσχα: Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι – Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς

κίνηση διόδια Ελευσίνα

Η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα συνεχίζεται με τους Αθηναίους να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα. Έπειτα από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, φέτος οι περισσότεροι Έλληνες αναμένεται και να περάσουν τις γιορτινές ημέρες Πάσχα στο χωριό ή σε κάποιον αγαπημένο προορισμό.

Λόγω της εξόδου των εκδρομέων, αυτήν την ώρα η κίνηση στους δρόμους και ιδιαίτερα στις εθνικές οδούς είναι αυξημένη. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής αυξημένη κίνηση παρατηρείται στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, από το Χαϊδάρι έως το Αιγάλεω και από τα διόδια Ελευσίνας έως την Κινέτα, στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας από τη Λεωφόρο Αθηνών έως την Λεωφόρο Αχαρνών.

Επίσης αυξημένη είναι η κίνηση και στα δύο ρεύματα στη λεωφόρο Σχιστού στο ρεύμα προς Σκαραμαγκά.

Έξοδος του Πάσχα: Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αττική Οδό, καθυστερήσεις καταγράφονται στο ρεύμα προς Ελευσίνα, καθώς και στην Περιφερειακή Υμηττού από κόμβο Πλακεντίας έως κόμβο Μεταμόρφωσης.

 

 

 

Τα μέτρα της Τροχαίας για την «μεγάλη έξοδο» του Πάσχα

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα που σχεδιάζει η Τροχαία σε όλη την επικράτεια για την περίοδο των εορτών του Πάσχα αλλά και της Πρωτομαγιάς.

Η ΕΛ.ΑΣ, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, από την Παρασκευή 15/4/2022 ήδη έχει λάβει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων που θα ισχύσουν και μέχρι 3/5/2022.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός των μέτρων της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει:

Τι θα ισχύσει για την κυκλοφορία των φορτηγών

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει από τη Μεγάλη Πέμπτη (21/4) από τις 15:00 έως τις 22:00 και από τη Μεγάλη Παρασκευή (22/4) από τις 6:00 έως τις 16:00.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από τη Δευτέρα (25/4), από τις 12:00 έως τις 22:00, ενώ την Τρίτη (26/4) από τις 11:00 έως τις 23:00.

Ποια φορτηγά εξαιρούνται

Παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες:

Exit mobile version