Euroferry Olympia: Νέες συγκλονιστικές εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου

Εικόνες καταστροφής στο πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι έρευνες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζονται και σήμερα για τον εντοπισμό των επιβατών, που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καταγράφεται το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά. Φορτηγά διακρίνονται να είναι καμένα, το ένα δίπλα στο άλλο.

Σε άλλο βίντεο,  διακρίνονται οι άνδρες της ΕΜΑΚ να κάνουν έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου, σε μία προσπάθεια να βρουν ένα ίχνος ζωής. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, οι θερμοκρασίες υψηλές, ενώ η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή λόγω των πυκνών καπνών και της στάχτης.

Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά, αλλά και για να ρίξουν όσο γίνεται περισσότερο τη θερμοκρασία στο πλοίο, όπου σε ορισμένα σημεία εξωτερικά ξεπερνούσε τους 600 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό υπερέβαινε ακόμη και τους 1.000 βαθμούς.

Σήμερα η έρευνα συνεχίζεται σε ολόκληρο το πλοίο. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Κέρκυρα, Γιώργος Γλυκοφρύδης, “οι άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν, αλλά οι συνθήκες δεν είναι εύκολες καθώς υπάρχει αρκετό διοξείδιο και δεν μπορούν να καθίσουν πολλή ώρα”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “θα πρέπει να ερευνηθεί από άκρη σε άκρη το πλοίο. Υπάρχει αρκετός καπνός και μικρές εστίες φωτιάς ακόμα”.

Εκτίμησε επίσης ότι θα υπάρξουν τώρα, το πρωί εξελίξεις και συμπλήρωσε ότι “ερευνάται όλο το πλοίο, όχι μόνο τα σημεία που επέδειξε ο Λευκορώσος, ελπίζοντας σε κάτι θετικό”.

Ο κ. Γλυκοφρύδης τόνισε ότι “η φωτιά έχει επεκταθεί σε πολλά σημεία του πλοίου. Δεν ξέρω εάν στο κάτω μέρος έχουν υποστεί ζημιές τα φορτηγά, όλα θα έχουν υποστεί, ωστόσο θα υπάρχουν κάποια σημεία που είχαν γίνει θύλακες που μπορεί να προστάτευσαν ορισμένους επιβάτες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ