ΕΣΗΕΑ: Αμετανόητος ο Αλέξης Κούγιας – Εξακολουθεί να επιτίθεται σε δημοσιογράφους

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας κατά δημοσιογράφου που κάλυπτε τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κούγιας για Δασκαλάκη: Δεν σκοτώνεις τα παιδιά σου για έναν κλαρινογαμπρό

Συγκεκριμένα, η ΕΣΗΕΑ  χαρακτήρισε «αμετανόητο» τον Αλέξη Κούγια , ο οποίος «εξακολουθεί να επιτίθεται κατά δημοσιογράφων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις να επανέλθει στην τάξη», ενώ αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε δημοσιογράφος λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή δικάσιμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις επιθέσεις που ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξαπολύει κατά δημοσιογράφων με ανάρμοστους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις, απειλές και αγωγές”.

Κούγιας: Αυτόφωρη διαδικασία για όσους χρησιμοποιούν την δυστυχία της Ρούλας Πισπιρίγκου για να γίνουν γνωστοί

Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων κάλεσε τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να επιληφθεί του θέματος, καθώςδυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αμετανόητος ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξακολουθεί να επιτίθεται κατά δημοσιογράφων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις να επανέλθει στην τάξη.

Κούγιας: Τι λέει μετά το πόρισμα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Πισπιρίγκου – Αιχμές κατά δημοσιογράφων

Το τελευταίο κρούσμα, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη ο οποίος, εντός της δικαστικής αίθουσας, δέχθηκε απρόκλητη και σκαιότατη επίθεση, φραστική και παρ’ ολίγο και σωματική, από τον εν λόγω δικηγόρο κατά την κάλυψη δίκης, που απασχολεί την επικαιρότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις επιθέσεις που ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξαπολύει κατά δημοσιογράφων με ανάρμοστους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις, απειλές και αγωγές.

Πρόσφατα, μάλιστα, απευθυνθήκαμε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ζητώντας να επιληφθεί και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, το οποίο, δεν προσβάλλει μόνον τους επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με βάση τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό, το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ καλεί εκ νέου τον Δικηγορικό Σύλλογο να επιληφθεί πάραυτα του ζητήματος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ