Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της παρ’ ολίγον δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκαν τα γραφεία του Real Group τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Ιουλίου. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της χαρτογράφησης της διαδρομής των δύο δραστών, οι οποίοι, λίγο μετά τις 3 το πρωί, τοποθέτησαν και πυροδότησαν έναν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτιρίου της λεωφόρου Κηφισίας. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι έρευνες περιλαμβάνουν τη λήψη βιντεοληπτικού υλικού από τις πολλές κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Το υλικό αυτό θα προστεθεί στο ανατριχιαστικό βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Real Group, στο οποίο έχει καταγραφεί η εγκληματική ενέργεια των δύο κουκουλοφόρων, κατά τα λίγα λεπτά της παρουσίας τους στο κτίριο. Με αυτόν τον τρόπο, οι Αρχές προσπαθούν να αποτυπώσουν όλες τις κινήσεις των δραστών πριν αυτοί προσεγγίσουν το κτίριο, αλλά και την κατεύθυνση που ακολούθησαν για να διαφύγουν αφού είχαν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό. Παράλληλα, τα βίντεο από τις κάμερες της Τροχαίας, των επιχειρήσεων και των κατοικιών της περιοχής αναμένεται να δώσουν απάντηση για την ύπαρξη ενδεχόμενης ομάδας υποστήριξης των δραστών.

Ηδη κάμερες έχουν καταγράψει περίεργες κινήσεις από αναβάτες μοτοσικλέτας ακριβώς απέναντι από την έδρα του Real Group. Το δίκυκλο, με δύο επιβάτες, κινείται στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισίας, ακριβώς έξω από το Αλσος Συγγρού. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για «τσιλιαδόρους», οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν το «πράσινο φως» ώστε οι δράστες να εξαπολύσουν την εγκληματική επίθεση.

«Κλειστή» ομάδα

Παρ’ όλα αυτά, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επίθεση στο Real Group, από την οποία κινδύνευσε τεχνικός ήχου του Real FM, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους και νέα στοιχεία για της έρευνές τους. Αυτά προέκυψαν από την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση από την ομάδα με την γλαφυρή ονομασία «Χιλιάδες Ηλιοι της Νύχτας». Η ομάδα θεωρείται αρκετά «κλειστή» και περιθωριακή, ακόμα και στις τάξεις των αντιεξουσιαστών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ενέργειες για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη συμμετέχουν το πολύ έξι άτομα, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών.

Οι «Ηλιοι» εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια, τον Αύγουστο του 2020, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε ΑΤΜ τραπεζικού καταστήματος στο Μαρούσι, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα γραφεία του Real Group. Τον Νοέμβριο του 2020, η ίδια ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό ΑΤΜ στην Πεύκη και στο Γαλάτσι. Οι «Ηλιοι» εμφανίστηκαν ξανά τον Ιούλιο του 2021, με εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στου Γκύζη. Η τελευταία ενέργειά τους πριν επιτεθούν στο Real Group σημειώθηκε στις 27 Απριλίου του 2022, με την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πεύκη.