Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση της κόρης της φαρμακοποιού – Τι είπε για τον “ψηλό με κοστούμι”

Μία ακόμη συγκλονιστική περιγραφή για την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για τη μαρτυρία της κόρης της φαρμακοποιού όπου έτρεξε η Ιωάννα προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Της Άννας Κανδύλη 

“Είμαι φοιτήτρια Νομικής ήμουν στο φαρμακείο που είχε η μητέρα μου. Ακούσαμε φωνές έξω από το φαρμακείο δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έλεγαν. Είχαμε σοκαριστεί. Φώναζε βοήθεια ότι καίγεται. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε. Φαίνονταν ότι ήταν λουσμένη με κάποιοι υγρό τα μαλλιά τα χέρια της το κεφάλι της το στέρνο της. Τα γυαλιά που φόραγε είχαν αλλάξει χώρα.  Φώναζε βοήθεια. Το πρόσωπό της είχε αρχίσει να παραμορφώνεται. Η μητέρα μου της είπε να πάει να ρίξει πίσω στο φαρμακείο και να βγάλει τα ρούχα της. Έβαλε το κεφάλι της κάτω από το νεροχύτη. ¨Όταν έφυγα από το φαρμακείο πήγα στα γραφεία. Μπήκα στο ασανσέρ όταν πήγα να πιάσω τη πόρτα του μου γλίστρησε το πόμολο από το χέρι. Γύρω  υπήρχε υγρό παντού το πάταγα δεν είχα καταλάβει τίποτα. Γύρισα στο φαρμακείο . Η Ιωάννα ήταν με τα εσώρουχα της φέρανε μια ρόμπα για να καλυφθεί”, είπε η μάρτυρας.

“Καθώς πλενόταν έβγαιναν τούφες από τα μαλλιά της”

Πρόεδρος: Μπορείτε να μας δώσετε καλύτερη εικόνα της όταν ήρθε στο φαρμακείο;
Μάρτυρας: “Ήταν σαν λουσμένη. Στην αρχή δεν είχαμε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές δεν είχαμε καταλάβει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε το πρόσωπο της είχε αρχίσει να πρήζεται και να παραμορφώνεται. Το μάτι της είχε αρχίσει και αυτό. Τα ρούχα της σαν να είχαν κολλήσει πάνω της. Καθώς πλένονταν την είδα να βγαίνουν τούφες από τα μαλλιά της. Την έβλεπα μέσα στο νιπτήρα να πλένεται και να φεύγουν οι τούφες. Όλο αυτό κράτησε κάπου 20 λεπτά”.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε η μάρτυρας για τον “ψηλό με κοστούμι”

Συνεχίζοντας την περιγραφή της, η μάρτυρας είπε:

“Όταν έπιασα το πόμολο του ανελκυστήρα αισθανόμουν η παλάμη μου σα να μούδιαζε είχα αρχίσει να νιώθω μια καύση. Αισθανόμουν σαν να υπήρχε ένα ελάχιστο μούδιασμα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Δεν παρατήρησα αλλοιώσεις στα παπούτσια μου. Έκανα  βήματα πίσω και απομακρύνθηκα. Υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση υγρού μπροστά από το ασανσέρ ήταν σαν είχε λιμνάσει. Δεν είχα παρατηρήσει κάτι ύποπτο τις προηγούμενες ημέρες. Το μόνο που φάνηκε περίεργο εκείνη την ημέρα ότι μέσα σε όλη αυτή τη παράνοια ήρθε κάποιος που ζήτησε τα κλειδιά της και το κινητό τους. Δεν τον γνώριζα. Μου φάνηκε περίεργο σαν πράξη”.
Πρόεδρος: Πληροφορηθήκατε ποιος είναι;
Μάρτυρας: Ήταν ψηλός με κοστούμι
Εισαγγελέας: Τα ρούχα της τι έγιναν πως ήταν
Μάρτυρας: Είχαν τρύπες και ήταν σαν καμένα. Δεν παρατήρησα αν μύριζαν.
Απόστολος Λύτρας: Τα γυαλιά ηλίου πως ήταν λιώσανε;
Μάρτυρας: Δε μπορώ να πω ότι είχαν λιώσει. Είχε παραμείνει το σχήμα του γυαλιού απλά οι δυο φακοί είχαν αλλάξει χρώμα. Υπάρχουν ακόμη τα αποτυπώματα των παπουτσιών της στο φαρμακείο. Έλιωσε το πάτωμα και έμειναν τα αποτυπώματα. Αυτό το είδαμε αφού καθαρίσαμε το χώρο. Παρατηρήσαμε ότι έμειναν τα αποτυπώματα. Είναι σαν ένα λευκό περίγραμμα.
Απόστολος Λύτρας: Είδατε το αριστερό αυτό της Ιωάννας όταν ήρθε σε εσάς
Μάρτυρας: Μόνο μαλλιά είδα και το μάτι της.
Απόστολος Λύτρας: Μπορείτε να μας προσδιορίσετε τη ποσότητα
Μάρτυρας: Μάλλον τουλάχιστον 1,5 λίτρο.
Η μητέρα μου πίστευε ότι αν δεν πάει άμεσα στο νοσοκομείο δεν θα γλύτωνε. Όσο έβλεπε πόσο γρήγορες ήταν οι αλλαγές στο πρόσωπό της τα μαλλιά της που πέφτανε. Δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο είχε ξεκινήσει να πρήζεται το πρόσωπο της.
Αλεξανδρής: Λέτε ότι αλλοιώνονταν το πρόσωπό της. Θέλετε να το περιγράψετε
Το πρόσωπο της ήταν υγρό, ήταν σαν να είχε ξεκινήσει  να βγαίνει προς τα έξω. Είχε αρχίσει να πρήζεται και να αλλοιώνεται και το μάτι της να πέφτει προς τα κάτω και να γίνεται όλο και πιο κόκκινο. Για 15 λεπτά έριχνε νερό. Όπως πλένονταν φεύγανε τούφες, μια είχε κολλήσει μέσα στο σιφόνι.
Αλεξανδρής: Στους τοίχους τι είδατε;
Μάρτυρας: Είδα υγρό
Αλεξανδρής: ¨όταν έφυγε η Ιωάννα στο χώρο που ήταν η Ιωάννα έπαθε ζημιές;
Είχε σκουριάσει ο νιπτήρες σε σημεία, οι τούφες στο σιφόνι, μείναμε τα αποτυπώματα των χεριών της  πάνω στο πάγκο, παρότι πλένονταν τόση ώρα

Στο δικαστήριο κατέθεσε και μία μάρτυρας γυναίκα, γνωστή της Ιωάννας.

“Γνωρίζω την Ιωάννα από ένα τηλεπαιχνίδι που συμμετείχαμε και οι δυο. Κάναμε παρέα όταν μετακόμισα Αθήνα και βγαίναμε. Δεν μου είχε πει τίποτα για κάτι που ενδεχομένως να την ανησυχούσε. Όλα ήταν φυσιολογικά. Έμαθα για το συμβάν μετά. Ήθελα να είμαι στο νοσοκομείο για να τη στηρίξω η Ιωάννα δε μπορούσε να μιλήσει”, ανέφερε η μάρτυρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ