Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: «Κρυβόμουν γιατί φοβόμουν» υποστήριξε η 38χρονη – ΒΙΝΤΕΟ

«Κρυβόμουν γιατί φοβόμουν» υποστήριξε η 38χρονη που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον σύζυγό της στην Κρήτη. Η γυναίκα οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το Σάββατο.

Η 38χρονη συνοδευόμενη από τον δεύτερο δικηγόρο της, Μάνο Δρακωνάκη μεταφέρθηκε πολύ νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για λόγους ασφαλείας. Μπήκε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων, στο πλαίσιο πάντα των μέτρων ασφαλείας, και η διαδικασία που ακολούθησε στο γραφείο της Ανακρίτριας ήταν ταχύτατη. Η γυναίκα ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα παραδόθηκε στις Αρχές αργά το απόγευμα της Τρίτης καθώς καταζητούνταν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά του εν διαστάσει συζύγου της, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο του Ηρακλείου, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Την παρέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου αφού την συνάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός Αστυνομικού Μεγάρου.

«Κρυβόμουν γιατί φοβόμουν»

«Κρυβόμουν γιατί φοβόμουν. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ την όλη κατάσταση, ήμουν και είμαι σε σοκ» ήταν η ψύχραιμη απάντηση της 38χρονης, όταν οι αστυνομικές αρχές την ρώτησαν γιατί δεν παραδόθηκε από τα ξημερώματα της Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Τρίτης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η 38χρονη φέρεται να είπε ακόμη ότι «Δεν είχα παραδοθεί τόσες μέρες καθώς περίμενα τον δικηγόρο μου. Φοβόμουν να εμφανιστώ μόνη μου».

Αυτό που φοβόταν ήταν τα αντίποινα από την πλευρά των συγγενών του συζύγου της και για αυτόν τον λόγο το ραντεβού για να παραδοθεί είχε οριστεί για αργά το απόγευμα σε μυστική τοποθεσία, έξω από την πόλη του Ηρακλείου. Εκεί έφτασε μαζί με τους δικηγόρους της και είπε: «Δεν πέταξα βιτριόλι, πέταξα καθαριστικό. Είμαι βαθιά κακοποιημένη».

Όπως δήλωσε η 38χρονη, το καυστικό υγρό το είχε αγοράσει πριν από μερικές ημέρες μέσω διαδικτύου, για οικιακή χρήση και όχι για να βλάψει τον σύζυγό της.

Την παραδειγματική τιμωρία της 38χρονης ζητούν οι συγγενείς του 36χρονου, ο οποίος έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος της όρασής του από το καυστικό υγρό ενώ από εδώ και πέρα θα υποβάλλεται συνεχώς σε χειρουργεία προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο.

«Αυτό το πράγμα είναι έγκλημα που έκανε. Πέταξε ένα βάζο δύο κιλών. Γιατί εγώ η ίδια πήγα στην Γενική Ασφάλεια Ηρακλείου και μου έδειξαν οι άνθρωποι το βάζο που περιείχε μέσα το υλικό και τις μπουκάλες που είναι προμηθευτεί από το ίντερνετ. Είχε αναμείξει το υγρό, το καυστικό που καθαρίζουμε τις πισίνες. Είχε βάλει αυτό το καυστικό με τρία … που χρησιμοποιούμε εμείς στο σπίτι μας» λέει η αδερφή του 36χρονου.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το γυάλινο μπουκαλάκι 200ml που περιείχε το καυστικό υγρό και βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Η ουσία μέχρι να αναλυθεί θεωρείται άγνωστη, ενώ αναφέρεται πως έκαψε ένα κομμάτι του χαλιού, ένα έπιπλο, το κρεβάτι, μαξιλάρια και σεντόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εικασίες της ΕΛ.ΑΣ, το θύμα φέρεται να είχε χαλαρώσει και ίσως να βρισκόταν σε φάση ύπνου όταν δέχθηκε το καυστικό υγρό. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε στις αρχές ότι σήκωσε ενστικτωδώς το χέρι του για να προστατευτεί και έτσι του προκλήθηκαν σοβαρά τραύματα, εκτός από το πρόσωπο, στον λαιμό, το χέρι και τα πλευρά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ