Επέτειος Πολυτεχνείου: Πεδίο μάχης το ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη – Μολότοφ και ρίψη χημικών – ΒΙΝΤΕΟ

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην Θεσσαλονίκη, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή, αγνωστοι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και πυροτεχνήματα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Στο σημείο επιχειρεί και ο “Αίαντας” της ΕΛ.ΑΣ., που κάνει ρίψεις νερού.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή 15 ατόμων.

Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε σημαία των ΗΠΑ τραγουδώντας το «πότε θα κάνει ξαστεριά»

Φωτιά σε αμερικανική σημαία έβαλαν διαδηλωτές που συμμετείχαν στην μεγάλη πορεία για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου., στη Θεσσαλονίκη. Μερίδα ατόμων που προχωρούσαν επί της οδού Τσιμισκή, έκαναν στάση έξω από το αμερικανικό προξενείο, και έβαλαν φωτιά στην σημαία των ΗΠΑ, τραγουδώντας το «πότε θα κάνει ξαστεριά» του Νίκου Ξυλούρη.

Θεσσαλονίκη φωτιά σε σημαία των ΗΠΑ Θεσσαλονίκη φωτιά σε σημαία των ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις μαζικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ με την επιστροφή αντιεξουσιαστών στο ΑΠΘ ξεκίνησαν επεισόδια μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην Εγνατία Οδό.

Στην κορυφή της πρώτης πορείας που ξεκίνησε από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ ήταν μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) και ακολούθησαν το ΠΑΜΕ και οι προσκείμενες στο ΚΚΕ φοιτητική και σπουδαστική νεολαία, καθώς και σωματεία εργαζομένων και συλλογικότητες. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την πλατεία Συντριβανίου, στην Εθνικής Αμύνης και στην οδό Τσιμισκή στάθηκαν μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ, φωνάζοντας συνθήματα. Από την Πλατεία Αριστοτέλους μέσω Εγνατίας Οδού επέστρεψαν στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η δεύτερη πορεία, στην κεφαλή της οποίας βρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προδευτική Συμμαχία και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με αφετηρία την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ ακολούθησε την ίδια διαδρομή και κατέληξε στο μνημείο Λαμπράκη, στην οδό Βενιζέλου.

Στην τρίτη πορεία συμμετείχαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, κόμματων, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και υποστηρικτές του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ