Ελένη Τοπαλούδη: «Όχι» στην αναίρεση της απόφασης για τους δύο καταδικασθέντες – «Καταπέλτης» η εισαγγελέας

Να απορριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί των δυο καταδικασθέντων για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο, πρότεινε σήμερα στο ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Δικαστηρίου, Ελένη Κοντακτσή.

Ελένη Τοπαλούδη: Οι νέοι ισχυρισμοί των δολοφόνων και βιαστών της

Της Άννας Κανδύλη

Στο Ανώτατο δικαστήριο έχουν προσφύγει ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου που επέβαλε στον καθένα ισόβια και κάθειρξη 15 ετών, ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής.

Δολοφονία στην Κω: Ξεσπά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη – «Θα πάρω κανένα τουφέκι και θα αρχίσω να διαλύω μυαλά»

Στην αγόρευσή της η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλαν υποστηρίζοντας πως η απόφαση του Εφετείου έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Μεταξύ άλλων, οι δυο καταδικασθέντες ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, ότι δεν είχαν δίκαιη δίκη λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση, ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία αλλά και ότι εσφαλμένα δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Ο 26χρονος Ροδίτης δε, ισχυρίζεται ότι το Εφετείο δεν έλαβε υπόψη του τον ισχυρισμό του περί «μεταμοντέρνας σεξουαλικότητάς» του.

Ελένη Τοπαλούδη: Τι ζήτησαν οι γονείς της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Ο πατέρας της μιλά στο enikos.gr για την συνάντηση

«Οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους» είπε, μεταξύ άλλων, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην αγόρευσή της.

Με την πρόταση της εισαγγελέως συντάχθηκαν πλήρως και οι δικηγόροι της οικογένειας Τοπαλούδη με τον έναν εξ αυτών, τον κ. Αλέξη Κούγια να σημειώνει πως στη δίκη των δυο καταδικασθέντων στο Εφετείο τηρήθηκαν όλες οι διατάξεις για δίκαιη δίκη και υπήρξε απόλυτος σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων.

Στη διαδικασία δεν παρέστησαν οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας αλλά ούτε και δυο καταδικασθέντες, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Τον τελευταίο λόγο για το αν η απόφαση του Εφετείου θα αναιρεθεί ή όχι έχει πλέον το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ