Ελένη Τοπαλούδη: Τι ζήτησαν οι γονείς της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Ο πατέρας της μιλά στο enikos.gr για την συνάντηση

Τους γονείς της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, η οποία τον Νοέμβριο του 2018 βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο, όπου σπούδαζε Μεσογειακές Σπουδές, επισκέφτηκε σήμερα (31/03) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγο του Μαρέβα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ορεστιάδα.

Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη – «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην ζήσουν άλλοι τον πόνο τους »

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης, μιλώντας στο enikos.gr, περιγράφει τι συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό.

“Ήταν μία προσωπική επίσκεψη του ίδιου και της συζύγου του. Τονίσαμε τα θέματα που αναφέρουμε και στην επιστολή που έχουμε γράψει από τον Ιούλιο, οι οικογένειες θυμάτων εγκληματικών ενεργειών για να συζητήσουμε ουσιαστικά γι’ αυτές τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ για να γίνει το πρώτο βήμα“, τονίζει ο κ. Τοπαλούδης.

Συγκλονίζει ο Γιάννης Τοπαλούδης: Τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια – Τι ζήτησε

“Δεν περίμενα να είναι τόσο οικείος και τόσο προσιτός. Άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και συγκίνηση θα έλεγα αυτά που του αναφέραμε εγώ και η σύζυγος μου Κούλα, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του”, σχολιάζει μιλώντας στο enikos.gr.

“Μέγιστο πρόβλημα η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας”

“Το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει είναι μια συνάντηση με τις υπόλοιπες οικογένειες θυμάτων εγκληματικών ενεργειών και να συζητήσουμε αυτά που γράφουμε στην επιστολή. Να κάτσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να δούμε πώς μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο στην εγκληματικότητα. Η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας είναι το μέγιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας. Εμείς, ζητούμε μια κοινωνία με στέρεες βάσεις που να προστατεύει τα παιδιά της και τις επόμενες γενιές από την εγκληματικότητα”, υπογραμμίζει ο κ. Τοπαλούδης.

“Αιτούμαστε αυστηροποίηση των ποινών, να μειωθούν τα δικαστήρια για την έκβαση μιας δίκης, γιατί, πρόκειται για τεράστια έξοδα και δεν αντέχουν όλες οι οικογένειες το οικονομικό βάρος. Ζητούμε, επίσης, δωρεάν ψυχιατρική και ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών, καθώς και οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των δικαστηρίων”, επισημαίνει ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Κλείνοντας, ο κ. Τοπαλούδης αναφέρει ότι χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια για να εξαλειφθεί το φαινόμενο της εγκληματικότητας.

“Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Όλοι μας πρέπει να είμαστε στις επάλξεις για να φτιάξουμε ένα περιβάλλον καλύτερο για τα παιδιά μας”, καταλήγει ο κ. Τοπαλούδης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ