Συγκλονίζει ο Γιάννης Τοπαλούδης: Τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια – Τι ζήτησε

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, συγκλόνισε με την παρέμβασή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “Πρόσωπο με Πρόσωπο“. Μιλώντας για την δολοφονία της κόρης του, Ελένης, στην Ρόδο, ζήτησε τα ισόβια να είναι ισόβια.

«Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι το εξής. Είναι μια σειρά δράσεων και κινήσεων που πρέπει να γίνουν για να κάνουμε μια κοινωνία όσο το δυνατόν πιο ασφαλέστερη για τα παιδιά μας. Πρωτίστως, χθες, όχι σήμερα, χθες έπρεπε να γίνει η αυστηροποίηση των ποινών. Τα ισόβια, για ειδεχθή εγκλήματα, όπως στην δική μας περίπτωση θα πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια. Να εκτίονται στο ακέραιο και να μην προσκομίζουν διάφορα ψευτοδικαιολογητικά», είπε αρχικά ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη.

«Βγήκε το κορίτσι μας έναν χρόνο πριν από την τραγική δολοφονία της και τον βιασμό της, τον Νοέμβριο του 2017, να καταγγείλει και της είπαν οι αστυνομικοί “να πας να βρεις μόνη σου την άκρη για την παράνομη βιντεοσκόπηση και τον βιασμό σου και τις αποδείξεις”. Αν ήταν το δικό τους παιδί, έτσι θα το έδιωχναν; Το μνήμα του κοριτσιού μου βρίσκεται απέναντι από τις σχολές […]. Η ψυχή του, το πνεύμα του θέλει να προστατεύει τους αστυνομικούς. Όμως, όχι όλους. Γιατί δυστυχώς υπάρχουν και ανεύθυνοι αστυνομικοί. Υπάρχουν και επίορκοι αστυνομικοί, που με την στάση τους, δυστυχώς προκαλούν δολοφονίες αθώων ψυχών» είπε φανερά φορτισμένος.

«Αυτό που ονομάζεται η εκπομπή σας κ. Χατζηνικολάου “Πρόσωπο με Πρόσωπο” ή “Ενώπιος Ενωπίω” όλοι σας, όλοι οι προσκεκλημένοι ας σταθούν Ενώπιος Ενωπίω ή Πρόσωπο με Πρόσωπο στο κοριτσάκι που βιάστηκε τώρα στον Κολωνό και σε όλους τους άλλους βιασμούς και μετά να πάρουν τις ανάλογες αποφάσεις, αλλά να είναι αποτελεσματικές. Εγώ δεν θέλω να τα ισοπεδώνω όλα. Σίγουρα έχουν γίνει θετικά βήματα. Αλλά αυτά τα βήματα γίνονται με ρυθμούς χελώνας, ενώ η εγκληματικότητα τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δολοφονίες, βιασμοί, παιδοβιαστές, εγκληματικά τροχαία δυστυχήματα και πόσα ακόμη; Άρα θα πρέπει, κύριοι υπουργοί θα πρέπει να φτιαχτεί ένα κράτος με κοινωνικό πρόσωπο, κοινωνικές ευαισθησίες. Να προστατεύουμε τα παιδιά μας για να θέλουν να μείνουν στη χώρα μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ