Ελένη Τοπαλούδη: Οι νέοι ισχυρισμοί των δολοφόνων και βιαστών της

Νέοι ισχυρισμοί των δολοφόνων και βιαστών της Ελένης Τοπαλούδη έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ενώ από έγγραφο γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών – που υπάρχει στην δικογραφία – προκύπτει ότι στο τηλέφωνο της βρέθηκαν γραπτά μηνύματα μετά το θάνατό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dimokratiki.gr, στο πλαίσιο των αιτήσεων αναιρέσεών τους ο 26χρονος ημεδαπός μέσω του συνηγόρου του κ. Χάρη Αμπράζη, υποστηρίζει ότι δεν έχουν διερευνηθεί σωστά πολλά στοιχεία της δικογραφίας και κυρίως οι επικοινωνίες που είχε το τηλέφωνο της Ελένης Τοπαλούδη μετά το θάνατό της.

Ειδικότερα, ισχυρίζεται ότι εσφαλμένα έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ότι το τηλέφωνο έπεσε στο βυθό της θάλασσας, αφού από έγγραφο γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, που υπάρχει στην δικογραφία προκύπτει ότι το τηλέφωνο είχε επικοινωνίες μέσω γραπτών μηνυμάτων μετά το θάνατό της.

Το κινητό αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, έχει επικοινωνίες με τηλέφωνo πακιστανικής προέλευσης.

Συγκεκριμένα, φέρεται να προκύπτουν 3 χρήσεις του κινητού την 28η Νοεμβρίου 2018, την 30η Νοεμβρίου 2018 και ένα μήνυμα από φίλη της την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση ενώπιον του Αρείου Πάγου των αιτήσεων αναιρέσεων που άσκησαν ο 26χρονος από την Ρόδο και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής έχει προσδιοριστεί έπειτα από αναβολή για την 19η Σεπτεμβρίου 2023, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιπλέον 15 έτη για τον ομαδικό βιασμό της κοπέλας τον Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο έχει επιβληθεί με ομόφωνη απόφασή από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δύο κατηγορουμένους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για βιασμό, παράλληλα και διαδοχικά, ασκώντας επ’ αυτής σωματική βία, σφίγγοντάς την άτυχη κοπέλα στην τραχηλική χώρα, καταφέροντας παράλληλα εναντίον της γρονθοκοπήματα και απειλώντας τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα με μαχαίρι.

Στη συνέχεια, κι ενώ έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, την μετέφεραν γυμνή σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο «Φώκια» και πέταξαν το σώμα της από ύψος περίπου 10 μ. στη θάλασσα. Από την ενέργειά τους αυτή σε συνδυασμό με τις ήδη προκληθείσες στην παθούσα σωματικές βλάβες επήλθε ο θάνατός της συνεπεία πνιγμού.

Στην αίτηση αναιρέσεως που άσκησε ο κατηγορούμενος από την Ρόδο, εκείνος αρνείται την τέλεση των αδικημάτων για τα οποία έχει κριθεί ένοχος και ισχυρίζεται, πέραν των νομικών λόγων που προβάλλει, πως είναι αριστερόχειρας που του επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων για μία ανθρωποκτονία που έγινε από δεξιόχειρα και πως του επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή των 15 ετών για ένα βιασμό ενώ δεν είχε στύση.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο συγκατηγορούμενός του μετέφερε μόνος την κοπέλα, γεγονός που όπως ισχυρίζεται εξέθεσε τόσο στο πρωτόδικο δικαστήριο όσο και στο εφετείο.

Συγκεκριμένα, διατείνεται ότι το χτύπημα με το σίδερο έγινε από δεξιόχειρα, όπως και τα τραύματα με το μαχαίρι, ενώ υποστηρίζει ακόμη ότι μόνο τα παπούτσια του συγκατηγορούμενού του βρέθηκαν με αίματα πεταμένα στα βράχια και ισχυρίζεται ότι αυτό μαρτυρά ότι μόνο εκείνος μετέφερε το άψυχο σώμα της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ