Εύκολα βήματα για να χάσεις τα “ψωμάκια”

Εύκολα βήματα για να χάσεις τα “ψωμάκια”

Είναι γνωστό ότι η τοπική απώλεια βάρους, το να χάσει δηλαδή κανείς 2-3 κιλά σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, είναι πιο δύσκολο από το να χάσει κανείς συνολικά πολλά κιλά. Χρειάζεται οπωσδήποτε συνδυασμός διατροφής με άσκηση. Τα «ψωμάκια», το λίπος δηλαδή που συσσωρεύεται στο πλαϊνό μέρος των γοφών, μπορούν να γίνουν αρκετά εκνευριστικά και επίμονα και να σαμποτάρουν τα σχέδιά για ένα καλλίγραμμο σώμα. Για να χάσουμε τα «ψωμάκια» και την περιφέρεια, δεν αρκεί μόνο να τρώμε λιγότερο. Χρειάζεται να εστιάσουμε στα τρόφιμα που θα μειώσουν τις κατακρατήσεις και θα μας βοηθήσουν να διώξουμε το τοπικό λίπος αλλά και να υιοθετήσουμε την καθημερινή άσκηση στο ημερήσιο πρόγραμμα μας.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων

Εκτός από το γεγονός ότι θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο όσον αφορά την υγιεινή διατροφή, κρατώντας ένα ημερολόγιο σας επιτρέπει να καθιερώσετε κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητα σας. Εάν παρατηρήσετε ότι τρώτε τα ίδια πράγματα σε τακτική βάση, προσπαθήστε να γίνετε πιο τολμηρές στις επιλογές σας για να διατηρήσετε σε εγρήγορση τον οργανισμό σας αλλά και σε συνεχής λειτουργία το πεπτικό σας σύστημα.

Ασκηθείτε με βάρη

Αν κάνετε μόνο cardio ασκήσεις και παραμελείτε τα βαράκια, θα πρέπει να το πάρετε απόφαση και να τα αρχίσετε. Εάν καθιερώσετε στη γυμναστική σας και τα βάρη θα καταφέρετε να «χτίσετε» μυϊκή μάζα και να ανανεώσετε το μεταβολισμό σας. Επίσης ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να χάσετε τα ανεπιθύμητα ψωμάκια είναι να αρχίσετε να κάνετε καθημερινές ασκήσεις καψίματος του λίπους.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Exit mobile version