Δύο ιστιοφόρα με δεκάδες μετανάστες στα Κύθηρα – Συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι ως διακινητές

Τρεις υπήκοοι Τουρκίας 30, 29 και 17 ετών, που εντοπίστηκαν μαζί με 94 μετανάστες στα Κύθηρα συνελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα, ως οι φερόμενοι διακινητές τους.

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Αυγούστου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων ενημερώθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα για την ύπαρξη σημαντικού αριθμού αλλοδαπών στην περιοχή «ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΣ» Καψαλίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του λιμενικού, όπου με τη συνδρομή κλιμακίου της αστυνομίας εντόπισαν στο οδικό δίκτυο «ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΥ» συνολικά 97 μετανάστες (15 γυναίκες και 82 άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι πενήντα πέντε ήταν ανήλικοι.

Μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καψαλίου, ενώ διαπιστώθηκε η ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε βραχώδη ακτή, που είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς τους.

Από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα χθες, Τετάρτη εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος με μετανάστες στον μόλο του Καψαλίου στα Κύθηρα.

Σε αυτό επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εβδομήντα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Ρώσοι και οι περισσότεροι υπήκοοι Ιράκ και Ιράν.

Πηγή φωτό: kythera.news

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ