Δολοφονία Άλκη: Τον “Αθηναίο” υπέδειξε ως δράστη ο 21χρονος – Ο 12ος εμπλεκόμενος “φάντασμα” και το μαχαίρι τύπου “Karambit”

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν σήμερα εισαγγελέας και ανακρίτρια σε ακόμη τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Μεταξύ αυτών και ο 21χρονος Έλληνας, πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος, φέρεται να κατονόμασε συγκεκριμένο άτομο ως τον δράστη της δολοφονίας του άτυχου 19χρονου, υπέδειξε το πού πέταξαν το φονικό όπλο και έκανε αποκαλύψεις για τον οδηγό του αυτοκινήτου “φάντασμα”.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, αλλά και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 21χρονος Έλληνας, που κρατούσε το δρεπάνι, έδωσε στοιχεία για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει, ενώπιον της ανακρίτριας.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο 21χρονος παραδέχτηκε στις ανακριτικές Αρχές ότι ήταν επιβάτης του αυτοκινήτου που μπήκε ανάποδα στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας, όπου καθόταν ο Άλκης με την παρέα του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες ρώτησαν τα παιδιά τι ομάδα είναι και μόλις εκείνα απάντησαν “Άρης”, τότε, ο 21χρονος ισχυρίστηκε ότι μαζί με τον 20χρονο αλβανικής καταγωγής -που επίσης απολογούνταν σήμερα και φέρεται να κρατούσε μαχαίρι- κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τους χτυπούν.

Ο ίδιος ο 21χρονος υποστήριξε ότι χτύπησε μόνο μία φορά με το δρεπάνι έναν φίλο του Άλκη, στο πόδι, και ότι συνέχεια το δρεπάνι του γλίστρησε από τα χέρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπέδειξε ως δολοφόνο του Άλκη τον “Αθηναίο” που -όπως είπε ο 21χρονος- κρατούσε ένα μαχαίρι τύπου “Karambit”, το οποίο μαζί στη συνέχεια πέταξαν σε έναν υπόνομο. Φέρεται, δε, να υπέδειξε και το ακριβές σημείο, στο οποίο ξεφορτώθηκαν το μαχαίρι.

Επίσης, ο 21χρονος φέρεται να έδωσε λεπτομερή περιγραφή και το μικρό όνομα του 12ου εμπλεκομένου στην υπόθεση. Πρόκειται για το πρόσωπο “μυστήριο”, που οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο της πομπής των χούλιγκαν και ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.

Δολοφονία Άλκη: Τι δήλωσε ο δικηγόρος του 21χρονου

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, ο 21χρονος “έδειξε” τον δολοφόνο του άτυχου Άλκη, ενώ αποκάλυψε το πού είναι το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στην φονική επίθεση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο Απόστολος Λύτρας είπε πως “ανέφερε ποιος ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη με ένα μαχαίρι και μάλιστα έχει υποδείξει στην ανακρίτρια πού βρίσκεται αυτό το μαχαίρι”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο 21χρονος δεν οδηγούσε το όχημα, ενώ “έδειξε” ότι ο δολοφόνος είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου.

“Δεν οδηγούσε ο εντολέας μου. Καθόταν πίσω, δεν έχει καμία σχέση. Ο συνοδηγός που καθόταν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο εντολέας μου ανέφερε πως ήταν αυτός που έκανε αυτή την πράξη”, σημείωσε ο κ. Λύτρας, ενώ εξήγησε ότι το μαχαίρι είναι τύπου “Karambit”.

“Πρόκειται για ένα μαχαίρι Karambit που δεν έχει βρεθεί και ο εντολέας έχει υποδείξει πού βρίσκεται. Επίσης ανέφερε ότι μετά αυτοί οι οποίοι επέβαιναν στο όχημα και ο άνθρωπος που το χρησιμοποίησε, το πέταξε σε μια ερημική περιοχή”, πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Λύτρα ο εντολέας του υποστήριξε ότι χτύπησε κάποιον με το δρεπάνι και στη συνέχεια του έπεσε.

“Ο εντολέας μου, μου είπε ότι χτύπησε κάποιον με το δρεπάνι και ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφυγε και τίποτα παραπάνω. Μετά στη συνέχεια του έπεσε το δρεπάνι”, ανέφερε ο κ. Λύτρας, ενώ συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι “οφείλουμε να το πούμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη”.

Στη φυλακή κι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Πρόκειται για τα τρία άτομα, ηλικίας 20, 21 και 23 ετών, που σήμερα βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και απολογούνταν για περίπου οκτώ ώρες. Ανάμεσά τους και ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα υποστήριξε ότι έφτασε στο σημείο τελευταίος και χωρίς να κρατά κάποιο αντικείμενο στα χέρια του.

«Κατευθύνθηκα προς τα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας, όπου εκεί βρισκόταν ένα από τα θύματα που τραυματίστηκαν το οποίο χτυπούσε με το κράνος του, έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον πιάσω με τα χέρια μου και να τον τραβήξω», μετέφερε η δικηγόρος του.

Θεσσαλονίκη συλληφθέντες

Θεσσαλονίκη συλληφθέντες

Αύριο, Παρασκευή, την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης θα περάσουν οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες για την δολοφονική επίθεση κατά του Αλκη και της παρέας του.

Παραδόθηκε στις αλβανικές Αρχές ο 20χρονος – Θέμα χρόνου η έκδοσή του στην Ελλάδα

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής, που καταζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης, παραδόθηκε στις αλβανικές Αρχές. Όπως μετέδωσε πρώτο το enikos.gr, ο 20χρονος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Κορυτσάς και συνελήφθη. Σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου Άλκη και της παρέας του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς στην Κορυτσά, ο 20χρονος είπε: “ήμουν στο περιστατικό, δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που τον σκότωσε”. Πλέον αναμένονται οι διαδικασίες για την έκδοση του 20χρονου στη χώρα μας.

Την παράδοση του 20χρονου στις αλβανικές Αρχές επιβεβαίωσε και ο συνήγορός του, Παρασκευάς Σπυράτος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο νεαρός δράστης παραιτήθηκε κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στην Αλβανία και “θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί”.

“Εδώ και μία ώρα περίπου ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του”, ανέφερε ο κ. Σπυράτος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο ίδιος επισήμανε ότι ο 20χρονος “εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί”.

20χρονος δολοφονία Άλκη

Όπως σημείωσε για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ώστε να πράξει τα δέοντα απευθυνόμενος στους προϊσταμένους του και να υπάρξει συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές Αρχές για να επισπευστεί η μετάβασή του στην Ελλάδα και να απολογηθεί.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το πότε θα εκδοθεί ο 20χρονος, ο ίδιος απέφυγε να κάνει κάποια εκτίμηση, λέγοντας ότι από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα μέγιστα δυνατά ώστε να έρθει εδώ το ταχύτερο δυνατό. “Αυτή τη διαβεβαίωση έχω πάρει. Πιστεύω ότι και οι αλβανικές Αρχές θα συνεργαστούν προς την ίδια κατεύθυνση διότι η βούληση του εντολέα μου είναι σαφής”, τόνισε.

Αναφερόμενος στο καθεστώς έκδοσης που ισχύει μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας σημείωσε: “Επί της ουσίας, νομικά, δεν θα εξεδίδετο. Αν ο ίδιος συλλαμβανόταν στη χώρα καταγωγής του και είχε άρνηση να έρθει εδώ και να υποστεί τη βάσανο της Δικαιοσύνης, δεν θα ερχόταν”.

Ο 20χρονος, αλβανικής καταγωγής, έσπευσε να φύγει από την Ελλάδα, περνώντας τα σύνορα με προορισμό την πατρίδα του, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη.

Πρόκειται για σκληρό χούλιγκαν, μέλος του συνδέσμου της Θύρας 4 και φίλο του 23χρονου που συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία του Άλκη. Στο πόδι του έχει τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά. Ο 20χρονος και ο 23χρονος ήταν συγκατηγορούμενοι για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης με μαχαίρι, σε οπαδούς του Άρη το 2019 κοντά στο γήπεδο Χαριλάου, υπόθεση που δεν έχει ακόμα εκδικαστεί.

Οι δηλώσεις του 20χρονου λίγο πριν παραδοθεί: “Φοβάμαι, έχω μετανιώσει”

Στις αλβανικές Αρχές παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο 20χρονος που καταζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Άλκη. Λίγο πριν μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της Κορυτσάς και παραδοθεί, ο 20χρονος έκανε δηλώσεις στην εκπομπή “TLIVE” στον Alpha, λέγοντας ότι φοβάται και ότι έχει μετανιώσει.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να διαφύγει από την Ελλάδα στην Αλβανία, λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του, ο 20χρονος ισχυρίστηκε: “Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα. Ήταν να φύγει ο πατέρας και η γιαγιά μου και είπα να πάω κι εγώ. Φοβήθηκα… Δεν με βοήθησε κανείς, το πήρα απόφαση μόνος μου…”.

“Φοβάμαι. Όχι για εμένα. Όλα τ’ άλλα θα τα πω στον ανακριτή”, τόνισε, ενώ ανέφερε ότι έμαθε από τις ειδήσεις ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τον ρόλο του στην επίθεση, ο 20χρονος τόνισε: “θα το πω στον ανακριτή”. Ίδια ήταν και η απάντησή του, όταν ρωτήθηκε για το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη.

Απευθυνόμενος στους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, ο 20χρονος είπε: “ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα, για ό,τι έγινε και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού” και πρόσθεσε: “Εχω μετανιώσει”. Κληθείς να απαντήσει εάν θα έκανε κάτι διαφορετικά, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, είπε: “Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα”.

Έστειλε και ένα μήνυμα στη δική του οικογένεια, λέγοντας πως “θέλω να σταθούν δυνατοί”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ