Δολοφονία Άλκη: Οι δηλώσεις του 20χρονου λίγο πριν παραδοθεί – “Φοβάμαι, έχω μετανιώσει”

Στις αλβανικές Αρχές παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο 20χρονος που καταζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Άλκη. Λίγο πριν μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της Κορυτσάς και παραδοθεί, ο 20χρονος έκανε δηλώσεις στην εκπομπή “TLIVE” στον Alpha, λέγοντας ότι φοβάται και ότι έχει μετανιώσει.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να διαφύγει από την Ελλάδα στην Αλβανία, λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του, ο 20χρονος ισχυρίστηκε: “Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα. Ήταν να φύγει ο πατέρας και η γιαγιά μου και είπα να πάω κι εγώ. Φοβήθηκα… Δεν με βοήθησε κανείς, το πήρα απόφαση μόνος μου…”.

“Φοβάμαι. Όχι για εμένα. Όλα τ’ άλλα θα τα πω στον ανακριτή”, τόνισε, ενώ ανέφερε ότι έμαθε από τις ειδήσεις ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τον ρόλο του στην επίθεση, ο 20χρονος τόνισε: “θα το πω στον ανακριτή”. Ίδια ήταν και η απάντησή του, όταν ρωτήθηκε για το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη.

Απευθυνόμενος στους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, ο 20χρονος είπε: “ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα, για ό,τι έγινε και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού” και πρόσθεσε: “Εχω μετανιώσει”. Κληθείς να απαντήσει εάν θα έκανε κάτι διαφορετικά, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, είπε: “Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα”.

Έστειλε και ένα μήνυμα στη δική του οικογένεια, λέγοντας πως “θέλω να σταθούν δυνατοί”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ