Δολοφονία Άλκη: Τα πρώτα λόγια του 20χρονου – “Θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί”, λέει ο δικηγόρος του

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για την έκδοση στην Ελλάδα του 20χρονου, ο οποίος καταζητείτο για τη δολοφονία του Άλκη και παραδόθηκε σήμερα στις αλβανικές Αρχές.

Όπως μετέδωσε πρώτο το enikos.gr, ο 20χρονος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Κορυτσάς και συνελήφθη, το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου Άλκη και της παρέας του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς στην Κορυτσά, ο 20χρονος είπε: “ήμουν στο περιστατικό, δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που τον σκότωσε”. Πλέον αναμένονται οι διαδικασίες για την έκδοση του 20χρονου στη χώρα μας.

Παραιτήθηκε κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στην Αλβανία

Την παράδοση του 20χρονου στις αλβανικές Αρχές επιβεβαίωσε και ο συνήγορός του, Παρασκευάς Σπυράτος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο νεαρός δράστης παραιτήθηκε κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στην Αλβανία και “θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί”.

“Εδώ και μία ώρα περίπου ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του”, ανέφερε ο κ. Σπυράτος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο ίδιος επισήμανε ότι ο 20χρονος “εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί”.

Όπως σημείωσε για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ώστε να πράξει τα δέοντα απευθυνόμενος στους προϊσταμένους του και να υπάρξει συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές Αρχές για να επισπευστεί η μετάβασή του στην Ελλάδα και να απολογηθεί.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το πότε θα εκδοθεί ο 20χρονος, ο ίδιος απέφυγε να κάνει κάποια εκτίμηση, λέγοντας ότι από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα μέγιστα δυνατά ώστε να έρθει εδώ το ταχύτερο δυνατό. “Αυτή τη διαβεβαίωση έχω πάρει. Πιστεύω ότι και οι αλβανικές Αρχές θα συνεργαστούν προς την ίδια κατεύθυνση διότι η βούληση του εντολέα μου είναι σαφής”, τόνισε.

Αναφερόμενος στο καθεστώς έκδοσης που ισχύει μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας σημείωσε: “Επί της ουσίας, νομικά, δεν θα εξεδίδετο. Αν ο ίδιος συλλαμβανόταν στη χώρα καταγωγής του και είχε άρνηση να έρθει εδώ και να υποστεί τη βάσανο της Δικαιοσύνης, δεν θα ερχόταν”.

Θεσσαλονίκη δολοφονία

Ο 20χρονος, αλβανικής καταγωγής, έσπευσε να φύγει από την Ελλάδα, περνώντας τα σύνορα με προορισμό την πατρίδα του, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη.

Πρόκειται για σκληρό χούλιγκαν, μέλος του συνδέσμου της Θύρας 4 και φίλο του 23χρονου που συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία του Άλκη. Στο πόδι του έχει τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά. Ο 20χρονος και ο 23χρονος ήταν συγκατηγορούμενοι για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης με μαχαίρι, σε οπαδούς του Άρη το 2019 κοντά στο γήπεδο Χαριλάου, υπόθεση που δεν έχει ακόμα εκδικαστεί.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ