Δολοφονία Άλκη: Συνελήφθη στην Αλβανία ο 20χρονος καταζητούμενος

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο παραδόθηκε στις αλβανικές Αρχές, στην Κορυτσά, και συνελήφθη ο 20χρονος καταζητούμενος για τη φονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Πλέον αναμένονται οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα μας.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 20χρονος, αλβανικής καταγωγής, έσπευσε να φύγει από την Ελλάδα, περνώντας τα σύνορα, με προορισμό την πατρίδα του, περίπου δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Άλκη.

Πρόκειται για σκληρό χούλιγκαν, μέλος του συνδέσμου της Θύρας 4 και φίλο του 23χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του Άλκη. Στο πόδι του έχει τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά. Ο 20χρονος και ο 23χρονος ήταν  συγκατηγορούμενοι για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης με μαχαίρι, σε οπαδούς του Άρη το 2019 κοντά στο γήπεδο Χαριλάου, υπόθεση που δεν έχει ακόμα εκδικαστεί.

Δολοφονία-Θεσσαλονίκη

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του 20χρονου

Νωρίτερα σήμερα, την πρόθεσή του να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές είχε εκφράσει ο 20χρονος, μέσω του δικηγόρου του.

Ο δικηγόρος του καταζητούμενου, Πάρης Σπυράτος, μεταφέροντας τη θέση του, τόνισε αρχικά σύμφωνα με το thesstoday.gr, ότι εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το «ατυχές και δυσάρεστο συμβάν», ενώ πρόθεσή του είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών Αρχών.

«Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία εκδόσεώς του» δήλωσε ο δικηγόρος.

Συνεχίζοντας ο κ. Σπυράτος απάντησε σε δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον εντολέα του, υπογραμμίζοντας ότι «είχε πει ότι τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν πρόκειται να τον δούμε στην Ελλάδα τα επόμενα 20 έτη. Ο ίδιος έχει πρόθεση να έρθει στην Ελλάδα, να συναινέσει -ενώ θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία- και να αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση με έναν δικηγόρο με εξουσιοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Διότι έχει να δώσει εξηγήσεις, οι οποίες αφορούν στον ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης στη χώρα μας».

Μάλιστα ο δικηγόρος του Αλβανού που διαφεύγει, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι θα ενημερώσει για το πού και πότε θα παραδοθεί ο εντολέας του, ενώ σημείωσε ότι ήδη από χθες το απόγευμα οι ελληνικές Αρχές είναι ενήμερες για την απόφασή του, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εκδόσεώς του.

«Το γεγονός ότι εμφανίζεται μόνος έχει ένα ενδιαφέρον», πρόσθεσε ο κ. Σπυράτος.

«Είναι συντετριμμένος»

Η βασική δήλωση του 20χρονου σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι ότι «είναι συντετριμμένος για το περιστατικό» και ότι «είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής μου», ενώ στην πορεία σύμφωνα με τον κ. Σπυράτο θα εκθέσει και νέες θέσεις.

«Η αρχική του θέση είναι ότι είχε έναν περιφερειακό ρόλο στο συμβάν», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι χθες εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Ο 20χρονος, ο οποίος είναι φίλος του 23χρονου που συνελήφθη πρώτος και τελικά προφυλακίστηκε, είχε διαφύγει, όπως έλεγαν οι πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή στην Αλβανία.

Η εξέλιξη με την παράδοση του 20χρονου θα έρθει μετά και από εκείνη του επονομαζόμενου «Αθηναίου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ