Θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα – Τι θα ερευνήσει το Ανθρωποκτονιών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που έχει σοκάρει την Πάτρα και αφορά στον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τμήμα Ανθρωποκτονιών παρέλαβε πριν από λίγο τον φάκελο από την Εισαγγελία Πατρών για τη διερεύνηση των θανάτων των τριών παιδιών.

«Τρεις αιφνίδιοι θάνατοι παιδιών από την ίδια αιτία είναι υπερβολική σύμπτωση που πρέπει να διερευνηθεί» ανέφεραν στο enikos.gr έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κρίθηκε απαραίτητο η έρευνα για την υπόθεση να γίνει στην Αθήνα, προκειμένου να μπορέσουν να αξιολογηθούν πολύ καλύτερα όλα τα δεδομένα από έμπειρους ερευνητές και αναλυτές , όπως είναι οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, θα ληφθούν καταθέσεις τόσο από γιατρούς στην Αθήνα που είχαν εξετάσει την Τζωρτζίνα, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, όσο και από τους γιατρούς στην Πάτρα που είχαν εξετάσει τα άλλα δύο παιδιά, θα αναλυθούν οι τοξικολογικές της 9χρονης ενώ θα ανασυρθούν τα πορίσματα των τοξικολογικών και των άλλων δύο παιδιών που έχουν πεθάνει.

Αν κριθεί απαραίτητο, στην πορεία της έρευνας, φυσικά θα καταθέσουν και οι δύο γονείς. «Ο αιφνίδιος θάνατος από μόνος του φυσικά και δεν είναι ποινικό αδίκημα, ωστόσο είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και φυσικά να ερευνήσουμε αν τελέστηκε κάποιο αδίκημα» ανέφεραν στο enikos.gr, αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3,5 ετών η Μαλένα, το 2019 απεβίωσε η 7 μηνών Ίριδα και η 9χρονη Τζωρτζίνα, που ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας έφυγε πριν από λίγες ημέρες, το 2022.

Πάτρα: «Βάλτε τέλος στη διασπορά ανακριβειών» – Η κοινή δήλωση των γονέων για τον θάνατο των 3 παιδιών τους

Ο δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας με αφορμή και δημοσιεύματα εξέδωσε ανακοίνωση.

Στη δήλωσή του ο κ. Καράμπελας αναφέρεται στα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας προσθέτοντας πως με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι γονείς πληροφορήθηκαν την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για να διαλευκανθούν πλήρως.

Η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας Δασκαλάκη

Αναλυτικά ο δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη αναφέρει:

«Εκ μέρους των γονέων των τριών ανηλίκων τέκνων που ’’έφυγαν’’ τόσο πρόωρα από τη ζωή, Εμμανουήλ Δασκαλάκη και Σωτηρίας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, δηλώνω τα εξής:

Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην πατραϊκή κοινωνία, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν. Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ’’ρίξουν φως’’ στα αίτια θανάτου της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ