Δίκη της Greek Mafia: Η πρόταση του Εισαγγελέα και η πολιτική κόντρα

Την απαλλαγή λόγω έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχείων, πρότεινε ο εισαγγελέας για τους 19 κατηγορουμένους στην υπόθεση της αποκαλούμενης «Greek Mafia». Πρόκειται για εν ενεργεία και αποστράτους αστυνομικούς, δικηγόρους και ποινικούς, οι οποίοι έφθασαν στο εδώλιο, μετά από έρευνα της ΕΥΠ, την περίοδο 2016-2019.

Γεροβασίλη-Σπίρτζης: Απαιτούμε εξηγήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Greek Mafia

Δεκάδες φωτογραφίες και εκατοντάδες συνομιλίες περιέχει η δικογραφία της ΕΥΠ για ένα πολυπλόκαμο κύκλωμα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία με τεράστιους τζίρους. 19 εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, δικηγόροι και ποινικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Η ακροαματική διαδικασία πλησιάζει στο τέλος, με τον εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, καθώς πολλές απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες δεν έφτασαν ποτέ στο δικαστήριο, ενώ άλλες κρίθηκε πως δεν μπορούν να συμπεριληφθούν επειδή έγιναν χωρίς ενεργή εισαγγελική διάταξη.

«Δυστυχώς παρά την βαρύτητα της κατηγορίας, τι αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Τα “πλυντήρια” της Greek Mafia – Σαρωτικοί έλεγχοι σε εταιρείες – βιτρίνες του οργανωμένου εγκλήματος

Πολιτική κόντρα

Μεταξύ των κατηγορουμένων και εν ενεργεία υψηλόβαθμος αξιωματικός ο οποίος υπηρετεί σε καίριο πόστο στην Ασφάλεια Αττικής.

Η παραμονή του προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «ο συγκεκριμένος τοποθετήθηκε στην θέση του ενώ ήταν γνωστή η ποινική εκκρεμότητά τους».

Φάκελος Greek mafia: Η δομή και ο τρόπος δράσης των οργανώσεων – Οι “συγχωνεύσεις” λόγω… πανδημίας

«Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνώριζε. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί. Στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν απαντούν εδώ και 24 ώρες στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, τοποθέτησης κατηγορούμενου Αξιωματικού στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για να χειρίζεται άμεσα σχετιζόμενη υπόθεση» αναφέρουν σε δήλωσή τους, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη και ο τομεάρχης προστασίας του Πολίτης του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης.

Για τοξικό ΣΥΡΙΖΑ που αντιστρέφει την πραγματικότητα κάνει λόγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Η τότε ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη -από το 2016 μέχρι το 2019- έχει βαρύτατη ευθύνη γιατί ουδέποτε ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. γύρω από την υπόθεση, ενώ γνώριζε τα όποια στοιχεία υπήρχαν. Εξ αυτού του λόγου συγκεκριμένοι αξιωματικοί διατηρήθηκαν στις θέσεις τους και συνέχισαν να ασκούν κανονικά τα υπηρεσιακά καθήκοντά τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ