Δίκη Φιλιππίδη: Δεν γνωρίζαμε την πρώτη καταγγέλλουσα, κατέθεσαν Μακρυπούλια, Σχίζα και Χαλκιάς

Ότι δεν γνώριζαν την πρώτη καταγγέλλουσα κατέθεσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Ράνια Σχίζα και ο Τάσος Χαλικιάς.

Της Άννας Κανδύλη

«Δεν γνωρίζω την καταγγέλλουσα. Γνωρίζω τη μητέρα της. Δεν θυμάμαι ούτε το κορίτσι, ούτε να της είπα κάτι. Δεν θυμάμαι το 2008 να την συνάντησα στις τουαλέτες. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν υπήρχε έξτρα ρόλος. Έξι ξεκινήσαμε έξι τελειώσαμε. Αν υπήρχε κάποια στιγμή κάποια ιδέα δεν το ξέρω. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω συναντήσει κορίτσι στην τουαλέτα και να έχω πει αυτά. Ζήτω συγγνώμη αλλά δε θυμάμαι κάτι τέτοιο» είπε η Ζέτα Μακρυπούλια.

Εισαγγελέας: Επιτρεπόταν στις πρόβες να έρχονται τρίτοι και να βλέπουν την παράσταση;
Μάρτυρας: Γενικά απαγορεύεται αλλά εξαρτάται από τον σκηνοθέτη.
Εισαγγελέας: Στη συγκεκριμένη παράσταση γινόταν;
Μάρτυρας: Όχι.
Εισαγγελέας: Αν ερχόταν κάποιος θα το παρατηρούσατε;
Μάρτυρας: Φαντάζομαι ότι ίσως ρωτούσα.

«Πολλές φορές υπάρχουν ονόματα ρόλων που αναφέρονται στην παράσταση χωρίς να εμφανίζονται ποτέ. Στη δίκη μας παράσταση δεν υπήρξε τέτοιος ρόλος. Αν πρέπει να ακουστεί μια φωνή συνήθως το κάνει κάποιος από εμάς δεν παίρναμε έξτρα ηθοποιό. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις παραστάσεις που έχω δουλέψει εγώ» είπε η ηθοποιός.

Από την πλευρά της η Ράνια Σχίζα είπε πως ούτε την κοπέλα γνωρίζει, ούτε τη μητέρα της: «Δεν έχω καθόλου εικόνα της κοπέλας. Ούτε τη μητέρα της γνωρίζω. Όταν κάνουμε πρόβα, είμαστε εντελώς πάνω στη σκηνή. Όπως και στην παράσταση. Αν ήρθε κάποιος δεν το θυμάμαι. Δεν έχω καθόλου εικόνα και της καταγγέλλουσας. Σίγουρα δεν θυμάμαι να υπήρξε ενόχληση, δεν είχαμε τέτοια».

Για άψογη συνεργασία με τον Π. Φιλιππίδη και άγνοια για όλα αυτά μίλησε ο Τάσος Χαλικιάς. «Δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά. Από την αρχή έξι άτομα ήμασταν. Παρουσία μου δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για έξτρα ρόλο. Η συνεργασία μας με τον Φιλιππίδη υπήρξε άψογη καλλιτεχνικά. Τον διακατέχει τελειομανία, μπορώ να το πω και μανία» ανέφερε κατά τη δική του κατάθεση ο Τάσος Χαλκιάς.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου με την οποία αντικαταστάθηκε μια ένορκος από αναπληρωματικό, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ