Πέτρος Φιλιππίδης: Διακοπή στο δικαστήριο λόγω της αντικατάστασης ενόρκου

Το θέμα αντικατάστασης ένορκου από αναπληρωματικό έθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο συνήγορος της δεύτερης γυναίκας που τον έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση.

της Άννας Κανδύλη

Ο κ. Χάρης Σαλούστρος με προσφυγή του στο δικαστήριο ζήτησε «την επανεξέταση του θέματος και την ανάκληση της απόφασης με την οποία αποχώρησε η ένορκος και αντικαταστάθηκε από αναπληρωματικό» καθώς όπως είπε: «Δεν ακούστηκε η εισαγγελέας, ανακοινώθηκε η απόφαση από την πρόεδρο. Δεν τοποθετήθηκαν οι διάδικοι. Θεωρώ ότι υπάρχει ζήτημα απόλυτης ακυρότητας αυτής της αποχώρησης. Τα έγγραφα που διάβασα δείχνουν παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε εκκρεμή δίκη για να βρίσκεται στην εργασία της. Δεν είναι αυτό λόγος! Να παρεμβαίνει η εκτελεστική εξουσία στο δικαστήριο που δικάζει, χωρίς να παρέχει καμία διευκόλυνση κι ενώ επίκειται η ολοκλήρωση της δίκης. Θεωρώ ότι το δικαστήριο σας θα έπρεπε πριν από όλα να διευθετήσει το ζήτημα. Είναι ανεπίτρεπτο να παρεμβαίνει το υπουργείο. Θα μπορούσαν κι άλλες υπηρεσίες να το κάνουν. Αν ζητήσει να φύγει και άλλος ένορκος θα αναβληθεί η δίκη. Αυτό είναι στέρηση του φυσικού δικαστή. Είναι παρέμβαση. Όλο αυτό το πράγματα γίνεται καταχρηστικά. Είναι θέμα και ηθικής και νομικής τάξης. Επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα νόμιμα για την παρέμβαση αυτή» ανέφερε ο Χάρης Σαλούστρος επιμένοντας ότι υπάρχει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας.

Η πλευρά της υπεράσπισης διαφώνησε, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτό θα «τίναζε την δίκη στον αέρα», ενώ η πρόεδρος της επίδραση σχολίασε:

«Έχω μελετήσει άλλες αποφάσεις, ερμηνείες Σεβαστίδη και Μαργαρίτη, αλλά και στη δίκη του Κοντοστάθη (ψευτογιατρός) έγινε αντικατάσταση ένορκου με τον ίδιο τρόπο». Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να προτείνει η εισαγγελέας.

Παρόντες από το πρωί στη δικαστική αίθουσα είναι η Ζετα Μακρυπούλια, η Ράνια Σχίζα και ο Τάσος Χαλκιάς που έχουν κληθεί ως μάρτυρες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ