Δίκη Χρυσής Αυγής: Θύελλα αντιδράσεων για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς εντός της δικαστικής αίθουσας όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Κάποιοι από τους υποστηρικτές των χρυσαυγιτών, που βρίσκονταν στο ακροατήριο, χαιρέτισαν ναζιστικά όταν είδαν τους κατηγορούμενους να μπαίνουν στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και άλλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ τους, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Μεταξύ όσων χαιρέτισαν ναζιστικά εντός της αίθουσας του δικαστηρίου ήταν και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, όπως καταγγέλλει το Golden Dawn Watch, που καταγράφει και μεταδίδει ζωντανά τις συνεδριάσεις της δίκης.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού σήκωσε το χέρι του και χαιρέτισε ναζιστικά κατά την έξοδό του, όπως σημειώνει.

«Αντεγκλήσεις μεταξύ του κοινού, αστυνομία στην μέση της αίθουσας χωρίζει το κοινό και τους κρατάει σε απόσταση. Ο συνήγορος Λαγού, Κ. Πλεύρης κατά την έξοδό του σηκώνει το χέρι και χαιρετάει ναζιστικά», αναφέρεται στο tweet του Golden Dawn Watch.

Το στιγμιότυπο απαθανάτισε η δημοσιογράφος Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και δημοσιεύτηκε από την σελίδα «faseismos_kai_frikes» στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @faseismos_kai_frikes

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, επαναλαμβάνοντας ότι ο εντολέας του είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

Η πρόεδρος αντέδρασε λέγοντάς του πως «δεν είμαστε Βουλή, κύριε».

«Μαζέψτε τους φασίστες»

Οι εικόνες με τους υποστηρικτές των χρυσαυγιτών προκάλεσαν ένταση μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου παρίστατο η Μάγδα Φύσσα και φίλοι του δολοφονημένου γιου της, του Παύλου.

“Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί” φώναξαν οι φίλοι του, ενώ η Μάγδα Φύσσα ξέσπασε και διαμαρτυρήθηκε έντονα στους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην αίθουσα:

“Τι αστυνομία είστε ρε; Μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;”, είπε χαρακτηριστικά.

Χρυσή Αυγή
Ναζιστικοί χαιρετισμοί μέσα στην δικαστική αίθουσα. Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Χρυσή Αυγή
Χειροκροτήματα από τους υποστηρικτές Λαγού και Κασιδιάρη. Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Μάγδα Φύσσα
Η Μάγδα Φύσσα βρισκόταν μέσα στην δικαστική αίθουσα. Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ