Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Μάγδα Φύσσα: «Μαζέψτε τους φασίστες»

Ένταση σημειώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής όταν άτομα από το ακροατήριο, υποστηρικτές των κατηγορουμένων, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Γιάννη Λαγού και του Ηλία Κασσιδιάρη που είναι παρόντες, και να χαιρετούν ναζιστικά.

Η πλευρά όπου βρίσκονται η Μάγδα Φύσσα και φίλοι του δολοφονημένου γιου της Παύλου, αντέδρασε με συνθήματα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί».

Η Μάγδα Φύσσα διαμαρτυρήθηκε έντονα και απευθυνόμενη στους αστυνομικούς φώναξε:

«Τι αστυνομία είστε ρε; Μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Από την αρχή της διαδικασίας περίπου 30 άτομα υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Λαγό – Κασιδιάρη που κρατούνται, ενώ παρών στο δικαστήριο είναι και ο Στ. Μπούκουρας.

Χρυσή Αυγή- Ηλίας Κασιδιάρης
Παρών στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης/Πηγή φωτό INTIME

Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσής του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

«Για πρώτη φορά ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ από τις 12 – 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε μεταξύ άλλων ο εκ των συνηγόρων του, Δημ. Παπαδέλης.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Ιω. Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, επαναλαμβάνοντας ότι ο εντολέας του είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

Η πρόεδρος αντέδρασε λέγοντάς του πως «δεν είμαστε Βουλή, κύριε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ