Χαλκιδική: Λύθηκε το μυστήριο με τους εξαφανισμένους τόνους ελαιόλαδου – Τι έδειξε η έρευνα της ΕΛΑΣ

Ξεπερνάει τους 80 τόνους η ποσότητα τού ελαιόλαδου που χάθηκε από τις δεξαμενές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιουργίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

«Η απώλεια, δε, της συγκεκριμένης ποσότητας είναι προϊόν κακουργηματικής υπεξαίρεσης και τελέστηκε το διάστημα από την άνοιξη του 2022 έως το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους». Αυτά είναι τα συμπεράσματα της έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πολύγυρου, ύστερα από διαδοχικές μηνύσεις που κατατέθηκαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα, όταν διαπιστώθηκε ότι ποσότητες ελαιόλαδου που φυλάσσονταν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού είχαν κάνει… φτερά.

Αρχικά, η διοίκηση του Συνεταιρισμού κατέθεσε μήνυση για κλοπή και ακολούθησαν μηνύσεις ελαιοπαραγωγών για υπεξαίρεση.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας «δεν προέκυψε η τέλεση κλοπής, ωστόσο διαπιστώθηκαν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, διερευνάται η νόθευση και παράτυπη διάθεση ποσοτήτων ελαιόλαδου.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι οι δράστες των παραπάνω πράξεων ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για παρελθόντα έτη.

Η Εισαγγελία αναμένεται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για την ταυτοποίηση των δραστών. Την ίδια στιγμή, με μέριμνα της Ασφάλειας Πολύγυρου, η μονάδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού έχει σφραγιστεί από τις αρμόδιες αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ