Χαλκιδική: «Οι παραγωγοί υποστηρίζουν πως το ελαιόλαδο πουλήθηκε, δεν κλάπηκε», λέει ο δικηγόρος τους στο enikos.gr

Για πώληση του ελαιόλαδου και όχι κλοπή κάνουν λόγο οι παραγωγοί, οι οποίοι είχαν αφήσει τεράστιες ποσότητες στον αγροτικό συνεταιρισμό Ελαιουργίας στον Πολύγυρο, στη Χαλκιδική και – άγνωστο πως και γιατί- οι 37 τόνοι έκαναν… φτερά!

Του Μίλτου Σακελλάρη

O δικηγόρος των θυμάτων, Θανάσης Γιοβανούδας, είπε στο enikos.gr πως: «Οι ελαιοπαραγωγοί άφησαν το λάδι τους και ξαφνικά πήραν να πάρουν το λάδι που είχαν αφήσει και αυτό δεν υπήρχε στις δεξαμενές. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμούς πήγε στις αρχές ασφαλείας και είπε ότι κλάπηκε. Οι αρχές θα διαπιστώσουν αν έχει κλαπεί ή πουληθεί. Ο συνεταιρισμός λέει ότι κλάπηκε από κάποιο πρόσωπο που μπήκε μέσα».

Παράλληλα, τόνισε ότι: «Οι παραγωγοί λένε ότι το λάδι τους πουλήθηκε από τον συνεταιρισμό. Έπρεπε να φυλάσσεται και να είναι στη διάθεσή τους όποτε τους το ζητούσαν. Την ευθύνη έχει ο συνεταιρισμός ως υπεύθυνος για την φύλαξη».

Η καταγγελλόμενη κλοπή, όπως λένε οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού Ελαιουργίας Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε στους χώρους-αποθήκες που στεγάζεται το απόθεμα του Συνεταιρισμού, όπως και των μελών του, σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.com.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν άδειους τους πάτους των βαρελιών, καθώς η φερόμενη κλοπή αφορά σχεδόν 37 τόνους ελαιόλαδου, με τη ζημιά να ξεπερνά τις 370.000 ευρώ.

Η κλοπή φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τον χώρο που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους.

Το τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ως προς την υπόθεση και τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η φερόμενη κλοπή. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος που αφαιρέθηκαν οι τόνοι λαδιού, που καταγγέλλουν οι παραγωγοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ