Αρτέμιδα: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των εκτελεστών των έξι Τούρκων – «Κλειδί» ένα βίντεο και τα ρούχα τους

Ένα βίντεο φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας των έξι Τούρκων, μελών της συμμορίας του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν, στις 11 Σεπτεμβρίου στην Αρτέμιδα.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων στην Αρτέμιδα – Δύο συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πριν από λίγες ημέρες οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτό το βίντεο, στο οποίο καταγράφονται δύο άτομα (αλλοδαποί) κοντά στο σημείο όπου στήθηκε η δολοφονική ενέδρα στους «έξι». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας ήταν ο 28χρονος Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο, και ο δεύτερος είναι το άτομο που αναζητείται για το μακελειό και εκτιμάται ότι πυροβόλησε με δύο όπλα τα θύματα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο 32χρονος Τούρκος, που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την εκτέλεση των έξι συμπατριωτών του, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ήταν και τα ρούχα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στην κατοχή των δύο συλληφθέντων. Ο μεν 32χρονος εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο με τα ίδια ρούχα και παπούτσια που φορούσε κατά την τέλεση της δολοφονίας, ενώ στο σπίτι όπου διέμενε ο 28χρονος στον Άγιο Δημήτριο εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά την μετάβασή του στο σημείο, όπου έγινε η εκτέλεση των «έξι» στην Αρτέμιδα.

Μακελειό στην Αρτέμιδα: Βρέθηκε ένα από τα όπλα της δολοφονίας των έξι Τούρκων – Ήταν πεταμένο στον δρόμο

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν, εξάλλου, και άλλα σημαντικά στοιχεία. Τα θύματα, μεταξύ άλλων, έφεραν και από μία σφαίρα στο κεφάλι, γεγονός που σημαίνει ότι οι εκτελεστές τους έδωσαν την χαριστική βολή. Στο σημείο της δολοφονίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 55 κάλυκες, 2 φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και 5 παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου, ενώ ενώ τα θύματα έφεραν στην κατοχή τους πλαστά δελτία ταυτότητας. Υπενθυμίζεται, ότι οι τέσσερις Τούρκοι βρέθηκαν νεκροί εντός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν και οι άλλοι δύο πεσμένοι στο έδαφος, δίπλα από το αυτοκίνητο.

Ο ρόλος των δύο συλληφθέντων και του τρίτου που αναζητείται

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., ο 32χρονος Τούρκος, ο οποίος είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την διάπραξη των δολοφονιών καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την Μυτιλήνη, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δολοφονία των έξι μελών της συμμορίας του Τούρκου Μπαρίς Μπογιούν. Στις αποσκευές του 32χρονου Τούρκου εντοπίστηκαν τέσσερα φυσίγγια και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.

Οικονόμου στον ΑΝΤ1: Υπάρχουν νέα ευρήματα για την υπόθεση της Αρτέμιδας – Άλλοι 1.500 αστυνομικοί στον δρόμο

Φέρεται να ανήκει στην ίδια συμμορία με τους «έξι», αλλά έπαιξε σε «διπλό ταμπλό», καθώς τους «πούλησε» στην αντίπαλη ομάδα με την οποία είχαν προστριβές από παλιά και «παρήγγειλαν» την δολοφονία τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 32χρονος είναι εκείνος που έστησε την δολοφονική παγίδα στους έξι συμπατριώτες του. Τους έπεισε να έρθουν στην Ελλάδα, τους βρήκε τα σπίτια «κρησφύγετα», που νοίκιασαν μέσω Airbnb, σε Παλαιό Φάληρο και Αρτέμιδα και την ημέρα της δολοφονίας τους μετέφερε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», γιατί ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ιταλία, όπου βρίσκεται και ο Μπαρίς Μπογιούν. Αυτό ήταν και το τελευταίο δρομολόγιο των «έξι», οι οποίοι έπεσαν νεκροί από «βροχή» πυρών που τους έστησαν οι εκτελεστές, λίγο πριν αναχωρήσουν από την Ελλάδα.

Ο 28χρονος Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στον Άγιο Δημήτριο, είχε αναλάβει να κάνει την κατόπτευση του χώρου της δολοφονίας. Οι δράστες επέλεξαν ένα μέρος ερημικό, όπου δύσκολα θα υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι τόσο ο 32χρονος όσο και ο 28χρονος είχαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας. Και οι δύο συλληφθέντες αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Το τρίτο πρόσωπο που αναζητείται, είναι ένας από τους εκτελεστές των έξι Τούρκων.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι αυτοί οι τρεις συμμετείχαν στην δολοφονική ενέδρα στην Αρτέμιδα και πιθανότατα ο άνδρας που αναζητείται να ήταν εκείνος που πυροβολούσε με δύο όπλα τα θύματα.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών επίσημων ανακοινώσεων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή θέσαμε αυτή την υπόθεση σε απόλυτη προτεραιότητα καθώς ο τρόπος τέλεσης της ανθρωποκτονίας παρέπεμπε σε οργανωμένο έγκλημα. Προς τον σκοπό αυτό ενεργοποιήσαμε άμεσα όλες τις συναρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ιδιαίτερα στα σημεία εξόδου της Χώρας ενώ κατά την προανάκριση αναπτύχθηκε συνεργασία σε πληροφοριακό επίπεδο και με αλλοδαπές Αρχές». Σημείωσε ότι για την εξιχνίαση της υπόθεσης συστάθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα, ενώ από τις έρευνες κατέστη δυνατή η πλήρης χαρτογράφηση των κινήσεων των δύο κατηγορουμένων, τόσο κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο όσο και για το διάστημα μετά την εγκληματική τους πράξη.

Λεπτομέρειες για το πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Αστυνόμος Β΄ Κωνσταντία Δημογλίδου, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο 28χρονος Τούρκος μεταφέρθηκε στον τόπο, όπου εκτελέστηκαν οι «έξι», από τον 32χρονο ομοεθνή του, προτού αυτός οδηγήσει εκεί τα έξι θύματα, με την πρόφαση της μεταφοράς τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση αποτέλεσε η άμεση κινητοποίηση και συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών ασφαλείας και των περιφερειακών σημείων, κυρίως στα αεροδρόμια, ώστε να αποτραπεί η πιθανή διαφυγή των δραστών από τη χώρα μας, τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, σημείωσε, αυτή η κινητοποίηση απέδωσε καρπούς καθώς εντοπίστηκε άμεσα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ένας από τους δράστες της ανθρωποκτονίας.

Δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ