Αρτέμιδα: Με πολιτικό άσυλο οι δύο συλληφθέντες, αναζητείται ακόμη ένας – Ο ρόλος τους στη δολοφονία των «6» και τα στοιχεία που τους «έκαψαν»

Ακόμη ένα άτομο αναζητούν οι ελληνικές αρχές για το μακελειό με τους έξι Τούρκους που έπεσαν νεκροί σε δολοφονική ενέδρα, στις 11 Σεπτεμβρίου στην Αρτέμιδα. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη συλλάβει δύο Τούρκους, έναν 32χρονο και έναν 28χρονο, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και του συνεργού τους.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων στην Αρτέμιδα – Δύο συλλήψεις

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., ο 32χρονος Τούρκος, ο οποίος είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την διάπραξη των δολοφονιών καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την Μυτιλήνη, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δολοφονία των έξι μελών της συμμορίας του Τούρκου αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν. Φέρεται να ανήκει στην ίδια συμμορία με τους «έξι», αλλά έπαιξε σε «διπλό ταμπλό», καθώς τους «πούλησε» στην αντίπαλη ομάδα με την οποία είχαν προστριβές από παλιά και «παρήγγειλαν» την δολοφονία τους.

Θα έφευγαν για Ιταλία οι «έξι»

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 32χρονος είναι εκείνος που έστησε την δολοφονική παγίδα στους έξι συμπατριώτες του. Τους έπεισε να έρθουν στην Ελλάδα, τους βρήκε τα σπίτια «κρησφύγετα», που νοίκιασαν μέσω Airbnb, σε Παλαιό Φάληρο και Αρτέμιδα και την ημέρα της δολοφονίας τους μετέφερε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», γιατί ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ιταλία, όπου βρίσκεται και ο Μπαρίς Μπογιούν. Αυτό ήταν και το τελευταίο δρομολόγιο των «έξι», οι οποίοι έπεσαν νεκροί από «βροχή» πυρών που τους έστησαν οι εκτελεστές, λίγο πριν αναχωρήσουν από την Ελλάδα.

Μακελειό στην Αρτέμιδα: Βρέθηκε ένα από τα όπλα της δολοφονίας των έξι Τούρκων – Ήταν πεταμένο στον δρόμο

Υπενθυμίζεται ότι στις αποσκευές του 32χρονου Τούρκου είχαν βρεθεί ένα όπλο, πολλές σφαίρες των 9 mm, πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε εντοπιστεί αποτύπωμά του μέσα στο αυτοκίνητο, που εκτελέστηκαν οι έξι συμπατριώτες του.

Ο 28χρονος Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στον Άγιο Δημήτριο, είχε αναλάβει να κάνει την κατόπτευση του χώρου της δολοφονίας. Οι δράστες επέλεξαν ένα μέρος ερημικό, όπου δύσκολα θα υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες ασφαλείας.

Τουρκία: Συγγενείς δολοφονημένων στην Αρτέμιδα ανάμεσα στους 10 συλληφθέντες

Σημειώνεται ότι τόσο ο 32χρονος όσο και ο 28χρονος είχαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας. Και οι δύο συλληφθέντες αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση και παρουσιάζονται ιδιαίτερα σκληροί, καθώς κρατούν το στόμα τους κλειστό. Το τρίτο πρόσωπο που αναζητείται, είναι ένας από τους εκτελεστές των έξι Τούρκων.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι αυτοί οι τρεις συμμετείχαν στην δολοφονική ενέδρα στην Αρτέμιδα και πιθανότατα ο άνδρας που αναζητείται να ήταν εκείνος που πυροβολούσε με δύο όπλα τα θύματα.

Ένα από τα στοιχεία που πρόδωσαν τους δύο συλληφθέντες Τούρκους, είναι ότι κατά την σύλληψή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά την εκτέλεση της δολοφονίας των έξι συμπατριωτών τους.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που εξιχνίασε την υπόθεση, συνεργάστηκε και με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε επίπεδο πληροφοριών.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ