Blue Horizon: «Μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω σε όλους την συμπεριφορά μου» – Οι πρώτες δηλώσεις του υπάρχου για την δολοφονία του Αντώνη

Συντετριμμένος δηλώνει ο ύπαρχος του Blue Horizon, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά. Ο ύπαρχος σπάει την σιωπή του και κάνει δηλώσεις για πρώτη φορά, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε σκοπό να κάνει κακό σε κάποιον.

Blue Horizon – Δικηγόρος υπάρχου: Πήγε μέσα στο πλοίο για να βρει σωστικό μέσο – Δεν μπορούσε να σταματήσει το πλοίο

Στα βίντεο ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγράφεται ο ύπαρχος να σπρώχνει βίαια τον Αντώνη από τον καταπέλτη του πλοίου, με αποτέλεσμα ο 36χρονος να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί, αβοήθητος. Το πλοίο συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του και δεν επέστρεψε στον Πειραιά παρά μόνο όταν υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση.

Μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή, ο ύπαρχος έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1. «Είμαι συντετριμμένος. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Δεν είχα τίποτα προσωπικό με το παιδί. Δεν τον ήξερα», λέει αρχικά.

Blue Horizon: «Πνιγόταν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» λέει ο καβοδέτης για την δολοφονία του Αντώνη

Συνεχίζοντας, ο ύπαρχος σημειώνει: «Θέλω να με πιστέψετε όλοι ότι δεν είχα σκοπό να κάνω κακό σε κανέναν. Μακάρι να μπορούσα να αντικρίσω την οικογένεια του Αντώνη και να τους έλεγα πόσο λυπάμαι για αυτό που συνέβη. Μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω σε όλους την συμπεριφορά μου».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του, ο ύπαρχος, φέρεται να υποστηρίζει, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ως ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. «Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο, «ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

«Blue Horizon»: Οι καταθέσεις ρίχνουν φως στην τραγωδία – Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες

Μετά την απολογία τους, ο ύπαρχος του Blue Horizon και ο πλοίαρχος του πλοίου κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Τι λέει η σύζυγος του υπάρχου: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει συμβεί αυτό στον άνθρωπό μου»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ζωντανά και η σύζυγος του υπάρχου, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς. «Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος», λέει, ενώ σημειώνει πως όταν αισθανθεί πιο δυνατή θέλει να επικοινωνήσει με την οικογένεια του Αντώνη.

Η ίδια ανέφερε πως έχει μιλήσει με τον άνδρα της και τον έχει δει από κοντά. «Ο σύζυγός μου, όπως καταλαβαίνετε, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση… Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος ο Μιχάλης. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση προσπαθώ να σταθώ δυνατή για τα παιδιά μου και για τον Μιχάλη. Λυπούμαστε πάρα πολύ για όλο αυτό που έχει γίνει», λέει αρχικά η σύζυγος του υπάρχου.

Ερωτηθείσα γιατί ο σύζυγός της έσπρωξε τον Αντώνη και γιατί δεν τον άφησε να μπει στο πλοίο, η ίδια ανέφερε: «Δεν μου έχει πει κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε συζητήσει και αναλύσει εκείνη την στιγμή ακόμα. Είναι λίγες ημέρες. Κάπως πρέπει κι εκείνος να αρχίσει να το αποδεχτεί, να μπορέσει να μιλήσει. Με τους δικηγόρους του σίγουρα έχει μιλήσει και έχει αναλύσει».

Σε ερώτηση εάν είναι θυμωμένη μαζί του, απάντησε: «όχι βέβαια. Ξέρω τον σύζυγό μου και όλο αυτό που έχει παρουσιαστεί, όπως τον παρουσιάζουν αυτές τις ημέρες είναι τραγικό. Δεν είναι ο Μιχάλης τέτοιο άτομο. Βοηθάει τους γύρω του, είναι καλός άνθρωπος. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχει συμβεί αυτό στον άνθρωπό μου», λέει και ξεσπάσει σε κλάματα.

Όπως είπε, δεν έχει μιλήσει ακόμα με την οικογένεια του 36χρονου Αντώνη. «Πρέπει να αισθανθώ κι εγώ λίγο πιο δυνατή για να μπορέσω να μιλήσω και σε αυτούς τους ανθρώπους. Σίγουρα θα μιλήσω και θα επικοινωνήσω μαζί τους, να τους συλλυπηθώ», τονίζει η σύζυγος του υπάρχου.

Δείτε το βίντεο:

Το κατηγορητήριο για τον ύπαρχο

Τις προηγούμενες ημέρες είχε δει το φως της δημοσιότητας το κατηγορητήριο για τον ύπαρχο:

«Αφού απομάκρυνες το τελευταίο σκοινί πρόσδεσης του πλοίου από τον κάβο της προβλήτας, προκειμένου το πλοίο να αναχωρήσει και επέστρεψες στη ράμπα επιβίβασης οχημάτων (καταπέλτης) ενόσω ακόμη αυτή δεν είχε ανελκυστεί αλλά εφαπτόταν στην προβλήτα του λιμένος, όταν αντελήφθης ότι ο Αντώνης Καρυώτης ανέβηκε τρέχοντας στην ράμπα επιβίβασης οχημάτων με σκοπό να επιβιβαστεί στο πλοίο και ενώ ο τελευταίος επανερχόταν επανειλημμένως σε μια διαρκή προσπάθεια του να επιβιβαστεί, εσύ επέμεινες συνεχίζοντας τις επανειλημμένες ωθήσεις σου σπρώχνοντας και τραβώντας τον με τα χέρια σου προς την προβλήτα, φωνάζοντας του “έξω ρε”, μολονότι στο μεταξύ είχαν τεθεί σε λειτουργία οι μηχανές του πλοίου και αυτό είχε ήδη αρχίσει να απομακρύνεται από την προβλήτα, με αποτέλεσμα ο Αντώνης Καρυώτης, υφιστάμενος την ως άνω σωματική βία από εσένα, να πέσει στο κενό που δημιουργήθηκε εκ της κίνησης του πλοίου μεταξύ της προβλήτας και του καταπέλτη, ο οποίος δεν είχε ακόμη ανελκυθεί και ασφαλιστεί και να βρεθεί στην θάλασσα, στο σημείο που αναδεύονταν τα ύδατα έμπροσθεν των μηχανών των πλοίων ( στην πρύμνη).

Επιπροσθέτως, αμέσως μετά την πτώση του Αντώνη Καρυώτη στη θάλασσα και ενώ τον παρατηρούσες καθώς εκείνος αναδευόταν εντός των υδάτων κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας συνέπεια της κίνησης των μηχανών του πλοίου, ήτοι ευρίσκετο σε κατάσταση που αδυνατούσε να επιπλεύσει κολυμπώντας, έδωσες την έγκριση για άμεση αναχώρηση φωνάζοντας στο φορητό VHF που κρατούσες την φράση “φεύγουμε φεύγουμε”, με αποτέλεσμα να μην δρομολογηθούν όλες οι ενδεδειγμένες προβλεπόμενες ενέργειες.

(Παύση μηχανών, ρίψη σωσίβιου, χρήση σωσίβιας λέμβου κλπ). Συνέπεια της ως άνω συμπεριφοράς σου, ήταν να επέλθει εντός ολίγων λεπτών από την πτώση στην θάλασσα, ο θάνατος του Αντώνη Καρυώτη εκ πνιγμού, από εισρόφηση θαλασσίου ύδατος, αποτέλεσμα που προέβλεψες και αποδέχτηκες ως ενδεχόμενο να επέλθει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ