Blue Horizon – Λύτρας: Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ισχυριστούν ότι ο Αντώνης γλίστρησε – Τα λάθη και οι παραλείψεις

«Δεν θα μου κάνει εντύπωση και θα με εξοργίσει περισσότερο αν ισχυριστούν ότι ο Αντώνης γλίστρησε και έπεσε» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου, Απόστολος Λύτρας. Ο κ. Λύτρας αναφερόμενος στον θάνατο του Αντώνη, τον οποίο έσπρωξε μέλος του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί, είπε ότι «είναι αδιανόητα αυτά που ζούμε, θα κάνουμε καιρό να συνέλθουμε».

«Blue Horizon»: Πολύωρη καθυστέρηση στον απόπλου από το Ηράκλειο – Μαρτυρία στο enikos.gr για όσα έγιναν στη συγκέντρωση

Όπως είπε ο δικηγόρος στην ΕΡΤ1, «για μένα είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο, παρόλα αυτά θεωρώ ότι θα ασκηθεί δίωξη για ενδεχόμενο δόλο. Εδώ υπάρχει ένα θέμα νομικό ας μην το αναλύσουμε αυτή τη στιγμή. Οι υπόλοιποι θα είναι για συνέργεια στην ανθρωποκτονία».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, «όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για τον Αντώνη». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν είναι έτσι πάντως ο Έλληνας ναυτικός, δεν μπορεί να είναι έτσι. Οι συγκεκριμένοι τον κοιτούν όταν έχει πέσει στη θάλασσα σαν να μην τρέχει τίποτα».

Blue Horizon: Έγραψαν συνθήματα στα εκδοτήρια και στο φορτηγό που μπαίνουν οι αποσκευές – ΦΩΤΟ

Ο κ. Λύτρας έκανε λόγο για λάθη και παραλείψεις σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να δοθεί εντολή να σταματήσουν οι μηχανές καθώς υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα.

Ακόμη ο κ. Λύτρας είπε ότι ο Αντώνης είχε εισιτήριο και σημείωσε ότι απαγορεύεται να φύγει πλοίο με ανοιχτό καταπέλτη.

Blue Horizon: «Λανθασμένη απόφαση του πλοιάρχου, δεν δικαιολογείται η βίαιη απώθηση» – Οι απαντήσεις της Attica Group

Όπως είπε, έμαθε από μαρτυρίες ότι ο καπετάνιος δεν ήταν στη θέση του και συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία για να δει κι άλλες μαρτυρίες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

Blue Horizon: Το Σάββατο θα απολογηθούν οι 4 συλληφθέντες για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος, προκειμένου να απολογηθούν το Σάββατο για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε βάρος του μέλους του πληρώματος που φαίνεται στα βίντεο ότι συστηματικά έσπρωχνε τον άτυχο 36χρονο μέχρι να τον πετάξει τελικά στη θάλασσα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο.

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που μετείχαν ο καθένας με τον τρόπο του στο αποτρόπαιο περιστατικό.

Ο καπετάνιος, ο οποίος δεν έκανε πίσω και συνέχισε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι επίσης κακούργημα. Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.

Παράλληλα θα διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος και συγκεκριμένα εάν βρίσκονταν στο σημείο λιμενικοί για να αποτρέψουν την τραγωδία και τι έκαναν όταν το πλοίο έφυγε αφήνοντας αβοήθητο τον 36χρονο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ