«Blue Horizon»: Πολύωρη καθυστέρηση στον απόπλου από το Ηράκλειο – Μαρτυρία στο enikos.gr για όσα έγιναν στη συγκέντρωση

Με καθυστέρηση έξι περίπου ωρών απέπλευσε για τον Πειραιά από το λιμάνι του Ηρακλείου –στις 02:30– το πλοίο Blue Horizon, μπροστά από το οποίο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, τον οποίο έσπρωξε μέλος του πληρώματος στη θάλασσα από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Blue Horizon: Έγραψαν συνθήματα στα εκδοτήρια και στο φορτηγό που μπαίνουν οι αποσκευές – ΦΩΤΟ

Του Σταύρου Ιωακείμ

Το κάλεσμα συμμετοχής έγινε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, με πολίτες να εκφράζουν οργή και αγανάκτηση για το δραματικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά και τον θάνατο του 36χρονου κατά τον απόπλου του πλοίου το βράδυ της Τρίτης.

Blue Horizon: «Λανθασμένη απόφαση του πλοιάρχου, δεν δικαιολογείται η βίαιη απώθηση» – Οι απαντήσεις της Attica Group

 

Blue Horizon: Το Σάββατο θα απολογηθούν οι 4 συλληφθέντες για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, εξαιτίας του φόβου πως η κινητοποίηση θα εκτραχυνόταν, αποφασίστηκε να σηκωθεί ο καταπέλτης του πλοίου, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους επιβάτες, που δεν είχαν προλάβει να επιβιβαστούν, να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους.

Όπως περιέγραψε η κ. Βιντζηλαίου, η οποία μαζί με την οικογένειά της θα ταξίδευαν για την Αθήνα με το Blue Horizon, έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, μετά το τέλος της ειρηνικής διαδήλωσης, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων τους εμπόδισαν να επιβιβαστούν.

«Από την στιγμή που τελείωσε η πορεία, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων δεν άφηνε κανέναν να επιβιβαστεί στο πλοίο», ανέφερε αρχικά η κυρία Βιντζηλαίου και συνέχισε: «Υπήρχαν άνθρωποι στο λιμάνι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και έπρεπε να ταξιδέψουν».

«Να κλάψεις, να δεις πως είναι να χάνεις έναν δικό σου άνθρωπο»

«Πήγαινα και τους ρωτούσα “ποια είναι τα αιτήματά σας”; Και κάποιοι μου απαντούσαν πώς “θέλουν να βγουν όλοι έξω από το πλοίο και να μπουν μέσα να το κάψουν“. Συνέχισα να τους λέω πως έχω τον σύζυγό μου ο οποίος είναι ακρωτηριασμένος και πρέπει να κάνει ενέσεις ινσουλίνης, οι οποίες έπρεπε να διατηρηθούν στο ψυγείο του πλοίου και μου απαντούσαν: “Να πάει να ψοφήσει. Να κλάψεις κι εσύ για να δεις πως είναι να χάνεις έναν δικό σου άνθρωπο”».

«Δίπλα μου περιπλανιόταν μία κυρία, η οποία είχε καρκίνο και έπρεπε να μεταβεί στην Αθήνα για να κάνει χημειοθεραπείες και της έλεγαν “να ψοφήσεις παλιόγρια”» τόνισε η κυρία Βιντζηλαίου.

Υπήρχε βαν του «Ερυθρού Σταυρού» με μόσχευμα

«Εκτός του πλοίου έμεινε και βαν του Ερυθρού Σταυρού, το οποίοι μετέφερε μόσχευμα. Δίπλα μου υπήρχε άνθρωπος που θα ταξίδευε στην Ιταλία προκειμένου να κάνει μεταμόσχευση. Άλλος κύριος είχε κλείσει ραντεβού προ τεσσάρων μηνών στον ΕΟΠΥΥ κι έχασε το ραντεβού. Πατέρας θα ταξίδευε με τα παιδιά του προς τον Πειραιά και στο τέλος έμειναν τα δύο ανήλικα παιδιά μέσα στο πλοίο και ταξίδεψαν ασυνόδευτα διότι ο πατέρας δεν πρόλαβε να επιβιβαστεί» κατήγγειλε.

Η αστυνομία ήταν απούσα. Οι άνθρωποι του λιμενικού που βρίσκονταν στο σημείο δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Τους ρωτούσα “μα δεν μπορείτε να τα βάλετε με 30 άτομα;” Και μου απαντούσαν “έξω υπάρχουν άλλοι 200 και οι περισσότεροι είναι και οπλισμένοι».

«Νέο κάλεσμα μέσω των Social Media»

«Γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα το “Blue Horizon” έφυγε με το 1/3 των επιβατών που θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο καράβι και λίγο μετά αποχώρησε και αυτή η μικρή ομάδα ατόμων. Μας ενημέρωσαν πως στις 10 το πρωί θα έρθει το “Κρήτη ΙΙ” για να επιστρέψουμε στον Πειραιά. Όμως βλέπω στα social media πως κάνουν κάλεσμα προκειμένου να έρθουν ξανά στο λιμάνι και να μην αφήσουν κανέναν να μπει στο πλοίο» τόνισε η ίδια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ