«Μπάζωσαν» την θάλασσα στην Μύκονο: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή και πολεοδομικές παραβάσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι των αρχών στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Στην Ρόδο συνελήφθησαν για πολεοδομικές αυθαιρεσίες, οι ιδιοκτήτες δύο γνωστών κλαμπ, ενώ στην Μύκονο μπήκε λουκέτο σε εστιατόριο που δεν έκοβε αποδείξεις.

Μύκονος: Μαρτυρία – «φωτιά» για το prive πάρτι – 100 ευρώ η είσοδος με δωρεάν ποτό

Εξέδρες πάνω στην θάλασσα. Ξαπλώστρες και πέργκολες δίπλα στο κύμα. Μπορεί ο νόμος να απαγορεύει κατασκευές εντός της χερσαίας ζώνης των παραλιών, όμως στην Ρόδο οι αρχές εντόπισαν ότι δύο από τα πιο παλιά beach μπαρ στο νησί έχουν “κατακτήσει” την θάλασσα, στήνοντας παράνομα εξέδρες δίπλα στο κύμα για να τοποθετήσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες από αυτά που όριζε η σχετική άδεια.

Οι ιδιοκτήτες των δύο μπαρ, ηλικίας 49 και 72 ετών, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στις αρχές.

«Πάρτι» φοροδιαφυγής στην Μύκονο: Νέα «λουκέτα» σε δύο νυχτερινά καταστήματα

Μπαζώνουν τη θάλασσα στην Μύκονο

Έως το 1990, η περιοχή των ανεμόμυλων -σημείο κατατεθέν της Μυκόνου και χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογική- ήταν σχεδόν άθικτη. Κατά τα τελευταία χρόνια της αυθαίρετης δόμησης εκείνοι που εκμεταλλεύονται την παραλία «μπάζωσαν» την θάλασσα, διαπλάτυναν την παραλία, την ασφαλτόστρωσαν, έχτισαν και τοιχίο για να κόβουν τα ενοχλητικά κύματα, έριξαν τέντες και πριν προλάβουν να απλώσουν τραπέζια μπήκαν οι αρχές.

Στο συγκεκριμένο διάσημο εστιατόριο έγινε ανάκληση της άδειας λειτουργίας του. «Έχει μπει λουκέτο στην επιχείρηση. Είναι παράνομο το κτίριο, έγινε αυθαίρετα μετά το 2011 και προσπάθησαν μετά να καλύψουν εκεί τον χώρο, να μπαζώσουν την θάλασσα» ανέφερε ο επιχειρηματίας της Μυκόνου, Φλώριος Ασημομύτης.

Μύκονος: «Λουκέτο» 48 ωρών σε γνωστό club restaurant – Τα «λαβράκια» των ελεγκτών της ΑΑΔΕ

«Πρέπει και εμείς οι επιχειρηματίες να οριοθετηθούμε βάσει νόμου. Δεν γίνεται μία επιχείρηση τώρα που είχε 40.000 ευρώ αχτύπητα. Είναι προκλητικό» πρόσθεσε.

Λουκέτα 48 ωρών μοιράζουν οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ που «σαρώνουν» στο νησί των Ανέμων και κάνουν φύλλο και φτερό βιβλία και παραστατικά. Ήδη ανέστειλαν την λειτουργία ενός γνωστού στριπ κλαμπ της Μυκόνου καθώς οι ελεγκτές εντόπισαν ότι η επιχείρηση δεν είχε κόψει πάνω από 250 αποδείξεις αξίας άνω το 15.000 ευρώ.

Ομοίως 48 λουκέτο μπήκε και σε γνωστό εστιατόριο καθώς δεν είχαν διαβιβαστεί 141 αποδείξεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ