Μπαράζ ελέγχων στην Μύκονο: «Όλοι ξέρουν και ποιοι είναι και ποιοι τα κάνουν»

Παρόλο που η «επιχείρηση Μύκονος» κατά των αυθαιρέτων στο νησί συνεχίζεται με εντατικούς ελέγχους και παρόλο που δόθηκαν ήδη εντολές κατεδάφισης παράνομων κατασκευών σε γνωστά beach bar υπάρχουν εκείνοι που δεν δείχνουν πρόθυμοι να συμμορφωθούν με την νέα πραγματικότητα στο νησί των Ανέμων. 

Μύκονος: Ποιος έδωσε εντολή για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού

«Πιστεύω όλοι ξέρουν και ποιοι είναι και ποιοι τα κάνουν», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Φλώριος Ασημομύτης, ο οποίος είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση μετά από καταγγελία που είχε κάνει το 2020 σε βάρος κυκλωμάτων που καλύπτουν όσους παρανομούν στη Μύκονο.

«Όλοι γνωρίζουν τα πάντα», πρόσθεσε και στη συνέχεια επεσήμανε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει παρά το μπαράζ ελέγχων που πραγματοποιούνται στο νησί των ανέμων.

Μύκονος: Τα SMS που «καίνε» αστυνομικό – Προειδοποιούσε επιχειρηματίες ότι «θα έρθουμε για έλεγχο»

«Όταν οι διοικούντες αυθαιρετούν ακολουθούν και οι πολίτες και καλό θα είναι να ξεκινήσουμε από εκεί την εκκαθάριση», είπε στον ΑΝΤ1 ο κ.Ασημομύτης.

«Ξήλωσαν» γνωστό beach bar

Σημειώνεται ότι συνεχίζουν να «ξηλώνουν» τμήματα σε γνωστό beach bar της Μυκόνου στο οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο των 33 εκατ. ευρώ από τους επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μύκονος: Εντολές κατεδάφισης και πρόστιμα εκατομμυρίων σε beach bar

Μάλιστα, τα 22,5 εκατ. ευρώ αφορούν το πρόστιμο για την ανέγερση των αυθαίρετων κατασκευών και επιπλέον 11 εκατ. ευρώ αφορούν σε πρόστιμο διατήρησης της αυθαίρετης κατασκευής, ήτοι για κάθε χρόνο που περνά και η παράνομη κατασκευή παραμένει, η ιδιοκτησία θα καλείται να πληρώνει 11 εκατ. ευρώ.

Υψηλό πρόστιμο άνω των 14 εκατ. ευρώ κατά πληροφορίες, επεβλήθη και σε έτερο beach bar στην ίδια παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής 33 παράνομες κατασκευές που καλύπτουν συνολικά έκταση 39.780 τ.μ. στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Τέσσερις συλλήψεις για τα αυθαίρετα

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας της Μυκόνου, προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (24/4) σε τέσσερις συλλήψεις για παράνομες οικοδομικές εργασίες στο νησί.

Πρόκειται για δύο Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, που διαπιστώθηκε ότι προέβαιναν σε εργασίες ανέγερσης τοιχίου χωρίς άδεια σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία στην αστυνομία για το συγκεκριμένο συμβάν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο αλλοδαπός διέμενε και εργαζόταν παράνομα στη Μύκονο, με αποτέλεσμα μετά την σύλληψή του να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής στη χώρα του. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι τέσσερις εργάτες κατασχέθηκαν.

Αστυνομικός προειδοποιούσε εργολάβους για ελέγχους

Την ίδια στιγμή νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον αστυνομικό στην Μύκονο , ο οποίος φέρεται να προειδοποιούσε επιχειρηματίες και εργολάβους του νησιού ότι επίκεται έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε βάρος του 42χρονου αστυφύλακα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυκόνου έγινε σχετική καταγγελία στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κλιμάκιο της οποίας ταξίδεψε στο νησί προκειμένου να κάνει την απαιτούμενη έρευνα.

Ύστερα από την έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του αστυνομικού εντοπίστηκε το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ με τον ίδιο να υποστηρίζει πως τα έσοδα αυτά προέρχονται από δουλεία με συγγενικό του πρόσωπο που δραστηριοποιείται στο νησί.

Ο 42χρονος υπηρετεί εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Μύκονο, ενώ η έρευνα που είναι στραμμένη στο πρόσωπο του συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ