Μύκονος: Ποιος έδωσε εντολή για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι κινήσεις της αστυνομίας και της Εισαγγελίας στην Μύκονο, με τις αρχές να έρχονται όλο και πιο κοντά στα ίχνη των προσώπων που έδωσαν εντολή για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού.  

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, από την πρώτη στιγμή τόσο οι εισαγγελικές και όσο και αστυνομικές αρχές είχαν στρέψει την προσοχή τους σε τρεις εργολάβους και υπερεργολάβους αλβανικής καταγωγής που δραστηριοποιούνται στο νησί της Μυκόνου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ένας εξ’ αυτών είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές με τις έρευνες να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον σε εκείνον και το περιβάλλον του.

Την ίδια ώρα, ο ΑΝΤ1 φέρνει στο φως της δημοσιότητας καταγγελία για ξυλοδαρμό επιχειρηματία του νησιού το 2020 από ανθρώπους που προέρχονται από την ίδια ομάδα επαγγελματιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από αυτούς φαίνεται να έχουν ήδη καταθέσει στις αρχές για τις σχέσεις των μελών της ομάδας.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το Φθινόπωρο τα μέλη της ομάδας αυτής, που σχετίζονται με διαφορετικούς κατασκευαστές στο νησί των Ανέμων, αναζητούσαν τρόπο να εκφοβίσουν τον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό. Μάλιστα, τον Μάρτιο παραδόθηκε ύποπτο αντικείμενο στο γραφείο του αρχαιολόγου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στην Πλάκα, ενώ το ίδιο διάστημα άγνωστος παρακολουθούσε το κτίριο της Εφορείας χωρίς, όμως, να καταγραφούν οι ύποπτες αυτές κινήσεις από τις κάμερες ασφαλείας.

Η μηνυτήρια αναφορά

Μύκονος

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες σήμερα(24/04) ο επιχειρηματίας εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί βία το 2020 κατέθεσε στην Ειρηνοδίκη Μυκόνου για τις καταγγελίες που είχαν προκαλέσει τότε τον ξυλοδαρμό του. Οι καταγγελίες αυτές, αξίζει να σημειωθεί, ότι παρέμεναν «θαμμένες» 5 χρόνια στο τοπικό δικαστικό γραφείο.

Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ εντόπισε μέλος του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου που ειδοποιούσε τους εργολάβους κάθε φορά που προβλεπόταν κάποιος έλεγχος για τα αυθαίρετα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ