Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του μετά τις κατηγορίες για κλοπή ρολογιού

Παρελθόν αποτελεί για το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, μετά τον σάλο που ξέσπασε για την σύλληψή του με την κατηγορία ότι έκλεψε ρολόι από κατάστημα στην Τουρκία.

Τουρκία: Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης παρέδωσε ο ίδιος το ρολόι όταν είδε ότι ήταν στα αντικείμενα που αγόρασε

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε σήμερα να τερματίσει την διακονία του ανωτέρω κληρικού. «Συνῆλθε σήμερον, 25ην Ἀπριλίου 2023, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος, ἐνώπιον τῆς ὁποίας ὁ Πατριάρχης ἔθεσε τό ἀνακύψαν θέμα τοῦ Ἀρχειοφύλακος Μ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Ἀγαθαγγέλου Σίσκου. Μετ᾿ ἀνταλλαγήν ἀπόψεων καί ληφθείσης ὑπ᾿ ὄψιν τῆς ὡς ἐκ τῶν συμβεβηκότων δυσφημήσεως τοῦ θεσμοῦ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἀπεφασίσθη ὅπως τεθῇ τέρμα εἰς τήν ἐν Φαναρίῳ διακονίαν τοῦ ὡς ἄνω κληρικοῦ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Η είδηση της σύλληψης του Μέγα Αρχιμανδρίτη είχε πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο Αγαθάγγελος Σίσκος είχε συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές την Δευτέρα 17 Απριλίου για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, που είχε κατασκευαστεί για συλλογή το 1.800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.

Τουρκία: Σάλος για τη σύλληψη του Μέγα Αρχιμανδρίτη του Φαναρίου για κλοπή ρολογιού – Τι λέει ο ίδιος

Ο Αγαθάγγελος Σίσκος μπήκε στη φυλακή αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκε έπειτα από παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο Πατριάρχης τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστον. Πηγές από το Φανάρι υποστήριζαν ότι ο Πατριάρχης είναι φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν διότι διασύρεται το Πατριαρχείο αφού το θέμα είχε λάβει εκτενείς διαστάσεις με προβολή σχετικού βίντεο από το τουρκικό δίκτυο «Show Haber».

Σε δηλώσεις της, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός». Από την πλευρά του, ένας υπάλληλος του καταστήματος είχε δηλώσει: «ο Αρχιμανδρίτης ούτε ίδρωσε, ούτε το χέρι του έτρεμε, ούτε τίποτα. Ήρθε κάθισε μαζί μας, συνομίλησε μαζί μας, ήπιε τσάι»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ