Ελληνική Λύση: Η καταγγελία Μυλωνάκη για τα 500 ευρώ «μαύρα» σε φάκελο και η ανάρτηση Βελόπουλου που «κατέβηκε»

Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ του Κυριάκου Βελόπουλου και πρώην στελεχών της Ελληνικής Λύσης, με τον Αντώνη Μυλωνάκη να εκτοξεύει νέες βαριές κατηγορίες κατά του κόμματος, κάνοντας λόγο για «πολιτική εγκληματική οργάνωση, η οποία έχει σκοπό τη δολοφονία χαρακτήρων». Την ίδια ώρα, στα social media του Κυριάκου Βελόπουλου έκανε την εμφάνισή της μία ανάρτηση όπου αναγραφόταν, μεταξύ άλλων, πως «ή θα τους φας ή θα σε φάνε», ωστόσο, η ανάρτηση κατέβηκε έπειτα από λίγη ώρα.

Ελληνική Λύση: Καζάνι που βράζει μετά την άγρια κόντρα στελεχών με τον Κυριάκο Βελόπουλο

Η Ελληνική Λύση είναι καζάνι που βράζει τα τελευταία 24ωρα, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Αντώνη Μυλωνάκη και της Αναστασίας-Κατερίνας Αλεξοπούλου από το κόμμα, έπειτα από την απόφαση για αλλαγή των εκλογικών περιφερειών τους, με αφορμή σενάρια «αποστασίας» και δημοσιεύματα, σύμφωνα με το οποία φέρονται να είχαν προσεγγιστεί από στελέχη της ΝΔ για να μεταπηδήσουν εκεί, μετά την εκλογή τους στην Βουλή.

Ο πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, επανήλθε σήμερα στο θέμα και στη δήλωσή του ότι θα ζητήσει έλεγχο των οικονομικών του κόμματος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά» τόνισε: «Είμαστε σε ένα κομματικό μηχανισμό που διαχειρίζεται χρήματα άρα εκτός από όλα τα άλλα είναι και οικονομικό το θέμα γιατί τα λεφτά τα οποία διαχειρίζεται ένα κόμμα δεν είναι δικά του. 800 χιλιάδες είναι η επιχορήγηση το χρόνο, 200 χιλιάδες είναι για τα ιδρύματα. Είναι μετά τα χρήματα τα οποία δίνουν οι βουλευτές γιατί αυτά φορολογούνται στους βουλευτές. Εμείς δίνουμε 1.500 το μήνα, 1.000 ευρώ τα παίρνει το κόμμα κατευθείαν από τη μισθοδοσία και τα 500 ευρώ είναι μαύρα σε ένα φάκελο. Δεν προβλέπεται πάνω από 1.000 ευρώ, αν δείτε αυτά που σημειώνουμε όταν πάει στο λογιστήριο της Βουλής δεν μπορεί να πάρει πάνω από 1.000 ευρώ. Εικάζω ότι χρησιμοποιούνται για το κόμμα αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται; Δεν κατηγορώ κανέναν».

Ελληνική Λύση: Αποχωρούν Αλεξοπούλου και Μυλωνάκης μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

«Πήγαν να με σπιλώνουν, τώρα αμύνομαι για την τιμή μου. Δεν κάνω μηνύσεις ούτε αγωγές εγώ, εγώ θα ζητήσω να γίνει έλεγχος των οικονομικών του κόμματος να δούμε που πήγαν τα λεφτά. Με αποδείξεις κλπ. Δεν έχω εμπιστοσύνη, όταν κορόιδευσε, όταν παραμύθιασε όταν τον φίλο υποτίθεται που είχε και τώρα με αποκαλεί ο τέως, με αποκαλεί πολιτικό σκουπίδι, με αποκαλεί ψεύτη και διεφθαρμένο άρα πρέπει να δικαιολογήσει ότι είμαι διεφθαρμένος. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, εγώ ζητάω έλεγχο γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη», ανέφερε ο κ. Μυλωνάκης.

Ο κ. Μυλωνάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Βελόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε ως «πολιτικό απατεώνα»: «Ο Βελόπουλος τελικά αποδεικνύεται πολιτικός απατεώνας, κοροϊδεύει την κοινωνία. Είμαι διατεθειμένος να το φτάσω μέχρι τέλους. Αυτά τα πράγματα γίνονται με μέτρο και γίνονται πάντα με αποδείξεις». Είπε, δε, ότι η Ελληνική Λύση πλέον του δίνει την εντύπωση πως «λειτουργεί σαν μια πολιτική εγκληματική οργάνωση η οποία έχει σκοπό τη δολοφονία χαρακτήρων, σπίλωση υποψηφίων και βουλευτών. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει».

Βελόπουλος στον Realfm 97,8: Κάθαρση παντού, δεν θέλουμε ούτε μία σκιά – Η απάντηση στον Μυλωνάκη

Η ανάρτηση Βελόπουλου που «κατέβηκε»

Στα social media του Κυριάκου Βελόπουλου δημοσιεύτηκε μία ανάρτηση με κορεατική ρήση, που, όμως, διεγράφη έπειτα από λίγο.

«Κορεατική ρήση: Υπάρχουν διάφοροι τύποι ανθρώπων στην κοινωνία. Όλοι πιστεύουν ότι είναι ξεχωριστοί. Αν δείτε όμως, είναι ή το ένα ή το άλλο, θηρευτής ή θήραμα, ή θα τους φας ή θα σε φάνε! ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΗΡΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΗΡΑΜΑΤΑ. #εκλογες_2023 #Βελοπουλος» αναφερόταν στην ανάρτηση στον λογαριασμό του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους λογαριασμούς του Κυριάκου Βελόπουλου σε twitter και facebook διαχειρίζονται συνεργάτες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και, όπως αναγράφεται και στο προφίλ του στο twitter, ο πρόεδρος του κόμματος χρησιμοποιεί πρώτο πρόσωπο, όταν γράφει ο ίδιος μία ανάρτηση. «Σε πρώτο πρόσωπο αναφέρεται ο πρόεδρος, στα άλλα διαχειριστές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πάντως, στον ίδιο λογαριασμό δημοσιεύτηκε μία άλλη ανάρτηση, όπου γράφονται τα εξής:

«Οι πονηριές και οι προδοσίες οφείλονται αποκλειστικά σε έλλειψη ικανότητας. Όποιος μας πρόδωσε, δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ για την πράξη του αυτή. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ!».

Μηνύσεις προαναγγέλλει η Αλεξοπούλου

Στο μεταξύ, η Αναστασία-Κατερίνα Αλεξοπούλου προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις.

Η δεύτερη βουλευτής που αποχώρησε από την Ελληνική Λύση έπειτα από την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, με αφορμή τα σενάρια περί «αποστασίας», επισημαίνει σε ανάρτησή της: «Ξεκινάω μηνύσεις. Η δικαιοσύνη ας αποφασίσει ποιος είναι ο ένοχος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ